Зарплати прокурорів оновленої ГПУ зростуть до 75%, – Рябошапка

26 декабря 2019 г., 21:24:00   1629   0

Зарплати прокурорів оновленої ГПУ зростуть до 75%, – Рябошапка

Заробітна плата у прокурорів Генпрокуратури після проходження атестації і відповідних постанов Кабінету Міністрів буде суттєво підвищена.

Про це заявив генеральний прокурор Руслан Рябошапка у четвер, 26 грудня, повідомляє “Укрінформ”.

“Дякуючи уряду, зарплати прокурорів суттєво підвищуються, десь від 50 до 75 відсотків. Наразі постанови вже прийняті, вони оформлюються у Секретаріаті Кабміну. Я думаю, вони невдовзі будуть опубліковані, і невдовзі прокурори оновленої прокуратури отримуватимуть інші зарплати”, – сказав Рябошапка. 

Рівень зарплат прокурорів ГПУ після атестації поки не може бути таким, як у спеціалізованих антикорупційних інституцій, адже вони “спеціалізовані і мають трохи інші гарантії захисту, в тому числі і заробітні плати”.

“Але це достатньо серйозне підняття заробітних плат і достатньо серйозні гарантії. Принаймні, вони будуть не гіршими, ніж у інших органів досудового розслідування, це точно. Можливо, десь ми виходимо на рівень заробітних плат у НАБУ”, – наголосив Рябошапка.

За його словами, передбачається, що буде зовсім інша система розподілу справ і система оцінки того, як прокурори виконують свої повноваження.

“За результатами справедливого розподілу справ і справедливої оцінки, відповідно, будуть застосовуватися і преміювання, і так звані бонуси. Тобто, не так, як зараз — всім підряд однакова ставка, умовно кажучи, 100 відсотків, а відповідно до того, хто і що зробив. І будуть інші додаткові гарантії, які пов’язані, в тому числі і з проходженням кар’єри, яка ґрунтується на результатах справедливої оцінки роботи”, – додав генпрокурор.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте