Обвинуваченого у вбивстві 10 спецпризначенців ЗСУ Бутрименка внесли у список на обмін, – адвокатка

26 декабря 2019 г., 22:02:00   1074   0

Обвинуваченого у вбивстві 10 спецпризначенців ЗСУ Бутрименка внесли у список на обмін, – адвокатка

Фермера з Донеччини Миколу Бутрименка, який видав так званій “ДНР” у 2014 році українських військових, внесли до списку на обмін полоненими між Україною та бойовиками.

Про це стало відомо у четвер, 26 грудня, під час підготовчого засідання Оріхівського райсуду Запорізької області, що повторно слухає справу Буртименка після апеляції, передає “Радіо Свобода”.

За клопотанням прокуратури підозрюваному також змінили запобіжний захід з тримання під вартою на особисте зобов’язання. 

“Клопотання обґрунтоване тим, що учасники Тристоронньої контактної групи з обміну полонених на виконання Мінських угод і домовленостей у “нормандському форматі” про “обмін всіх на всіх” досягли домовленості про включення Бутрименка у список на обмін. Наскільки розумію, прокурор поїхав до Маріупольського СІЗО, і сьогодні або завтра Бутрименка заберуть співробітники Служби безпеки. Тобто він не поїде сам додому – буде скерований працівниками СБУ до місця збору всіх, і будуть чекати, коли буде старт на обмін”, – сказала адвокатка потерпілих Олена Яркіна.

Наразі справу проти Бутрименка не закрили, він залишається у статусі обвинуваченого. Наступне засідання суду у його справі призначили на 15 січня – він має або прибути до суду особисто, або брати участь у засіданні в режимі відеоконференції.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте