Заступник голови КС назвав рішення щодо декларування “юридично необґрунтованим”

29 октября 2020 г., 00:53:00   753   0

Заступник голови КС назвав рішення щодо декларування “юридично необґрунтованим”

Заступник голови Конституційного суду Сергій Головатий розповів, що він не підтримував рішення від 27 жовтня, яким скасовано кримінальну відповідальність за недостовірне декларування.

Як пише “УП”, про це свідчить розбіжна думка судді, яка оприлюднена на сайті КС

Головатий нагадав, що стаття 366 ККУ встановлює кримінальну відповідальність за подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей або умисне неподання ним декларації. Отже, пояснює він, що юридична конструкція цієї статті чітко вказує на те, що суб’єкт декларування нестиме відповідальність виключно за умови, якщо на момент подання декларування він знав про недостовірний характер внесених до неї відомостей. 

Він нагадав, що у статті встановлена межа настання кримінальної відповідальності – якщо неправдиві відомості у декларації відрізняються від достовірних на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб: “На підставі цього критерію відбувається розмежування між притягненням особи до кримінальної відповідальності. Тобто відповідальність (кримінальна або адміністративна – ред.) за подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей розмежовується залежно від суми”.

“Висновок Суду про неконституційність кримінальної відповідальності за декларування завідомо недостовірних відомостей вважаю юридично необґрунтованим”, – стверджує Головатий.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте