КСУ відкрив провадження щодо укрупнення районів

16 января 2021 г., 09:48:00   951   0

КСУ відкрив провадження щодо укрупнення районів


У суді розглянуть конституційність постанови, яка змінила елементи територіального устрою України.


Конституційний суд перевірить конституційність постанови Верховної Ради "Про створення та ліквідацію районів". Про це повідомила представник парламенту в КС Ольга Совгиря, інформує UAINFO.org.


Автори подання вважають, що "постановою змінено елементи територіального устрою, які можуть визначатися виключно законами". Вони також посилаються на те, що "зробивши укрупнення окремих районів, Верховна Рада обмежила право на доступ до суду, оскільки важливими елементами доступності суду як інституту є територіальна близькість суду і стабільність судової системи".


Читайте також: Шабунін: Кожна реформа, яку заблокував або зніс ОАСК – особиста відповідальність Зеленського


За словами Совгирі, автори конституційного подання вважають, що прийнявши постанову, парламент створив правову невизначеність щодо територіальної юрисдикції місцевих судів.


"У поданні також заявлено клопотання про визнання провадження у цій справі невідкладним з метою мінімізації наслідків, які можуть бути нанесені постановою", - зазначила Совгиря.


Читайте також: Маємо щонайменше чотири кризи. 2021-й буде для України роком турбулентності???????


Нагадаємо, раніше Зеленський відсторонив від посади голову Конституційного суду Олександра Тупицького терміном на два місяці "заради відновлення справедливості". Однак КСУ визнав указ Зеленського перевищенням повноважень. Указом про відсторонення Тупицького президент перевищив свої конституційні повноваження, втрутившись в роботу КСУ, вирішили в суді.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте