Про «окопну правду», або Старі нотатки листа до нового міністра оборони. Ексклюзив

21 ноября 2021 г., 21:08:05   1612   0

Листи писати потрібно.

Ми не лише перестали лазити до коханих жінок у вікна, як влучно підмічено у одній новорічній комедії, ми ще й перестали писати коханим листи.

Листи. Ті, що на папері. Не смски. Не вайбери із вацапами. А такі листи, які можна зберігати десятиліттями і століттями, і навіть згодом виставляти у музеях. Ви уявляєте виставленою у музеї смску Гетьмана Івана Мазепи до Гетьмана Богдана Хмельницького? Коли б не було колись листів-трикутничків з фронту, то, як сказано у іще одному новорічному кіно, що б залишилося від дідусів? Що залишилося б нашим бабусям-удовам притискати до всохлих старечих грудей? Електронний меседж?

І якщо від трансферу — у вікно до коханої на 20-му поверсі — ще якось можна утриматися, то треба таки писати коханим листи. На папері. На тому папері, який жовтіє, але є матеріальним, відчутним, навіть теплим.

Чому так довго про папір?

Тому що першим, що потрібно було б зробити новому міністру оборони, — це відновити військову друковану пресу.

Так, ту саму військову пресу, ті самі військові газети, які були недолуго і недалекоглядно знищені у зшаленілому пориві демократично-сокирного роздержавлення незадовго до війни.

Газета — не лише колективний пропагандист і колективний агітатор, а також — і колективний організатор, писав колись один, щоправда, досі не похований, організатор.

А нинішня армія, котра хвора наскрізь неорганізованістю забезпечення і організованністю злочинності та корупції, має читати про себе щодня на сторінках військових газет, починаючи з «Армії України».

Міністр оборони має відродити газети Міністерства оборони і вимагати від редакторів максимальної оперативності і максимальної об’єктивності. А також і максимальної критичності, яка, повірте, одразу згуртує навколо нового Міністра здорові антикорупційні сили.

І вітчизняний штабний корупціонер у погонах, обсяг талії якого давно перевищив усі разом узяті обсяги талій штабістів армій країн НАТО, повинен знати і боятися, що військові репортери розкопають і оприлюднять його гріхи. І оприлюднять факти корупції не у сучасномодних постах-смсках, що живуть одну мить, та й то, поки світло не вимкнули, а у газеті — яка зберігається назавжди, яку корупціонеру і на двері кабінету можна приліпити, допоки військові прокурори у ті двері не постукали делікатно і ввічливо. До речі, про військових прокурорів — згодом, окремо.

Нова військова преса нового Міністра оборони має брати активну участь у військово-інформаційній конкуренції і навіть воєнно-інформаційній конкуренції. Бо йде війна. І суто окопна війна, на якій солдату у окопі таки конче потрібна інформація у «окопній правді» — наприклад, про те, що він, солдат, захисник Батьківщини, і його сім’я — надійно соціально захищені Батьківщиною…

Сергійко Щеневсе

The post Про «окопну правду», або Старі нотатки листа до нового міністра оборони. Ексклюзив first appeared on Регион Киев Медиа.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте