Продуктові талони в Україні: експерти оцінили реальність впровадження цієї ідеї

15 января 2022 г., 13:24:00   1448   0

Продуктові талони в Україні: експерт оцінив реальність впровадження цієї ідеї


У всьому світі, включно з Україною, безпрецедентно зростають ціни на харчові продукти. Ця ситуація змушує владу шукати додаткові засоби соціального захисту населення, оскільки ні підвищення мінімальної зарплати, ні індексація пенсій не встигають за інфляцією.


Серед іншого, владою розглядається можливість запровадження продуктових талонів чи карток для малозабезпечених громадян. "Апостроф" розбирався, наскільки реальною є ця ідея, інформує UAINFO.org.


За словами члена Економічного дискусійного клубу Олега Пендзина, щороку з українського бюджету на житлові субсидії виділяються десятки мільярдів гривень, і у 2022 році загальний обсяг їхнього фінансування, швидше за все, перевищить 50 мільярдів гривень. Експерт зазначає, що якщо вводити продуктові субсидії, потрібно буде знайти приблизно таку суму.


Читайте також: Назар Приходько про продуктові картки: Це такий "кінець епохи бідності"? 


"Ідея хороша, але незрозуміла її реалізація", - заявив Пендзин.


Своєю чергою, директор Інституту соціально-економічної трансформації Ілля Несходовський погоджується, що додаткові кошти в бюджеті знайти буде проблематично.


"Однак, якщо йдеться про трансформацію програми допомоги незаможним, то, оскільки на неї кошти в бюджеті передбачені, додаткових ресурсів знадобиться мінімум", - додав він.


Читайте також: Зачем власть ввела регулирование цен на "социальные продукты"?


Водночас, за словами фахівця, українська влада схильна впадати у "лівий популізм". А це означає, що для фінансування нових соціальних програм у неї може виникнути спокуса підвищити податки.


"А це однозначно призведе до краху економіки. Через цей "лівий популізм" ми не розвиваємося всі 30 років (незалежності)", - вважає Несходовський.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте