На початку лютого може бути підписана угода про вільну торгівлю з Туреччиною

23 января 2022 г., 21:02:04   1568   0

Угода про вільну торгівлю України з Туреччиною може бути підписана у лютому, під час візиту президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана в Київ, в межах якого заплановано засідання Стратегічної ради високого рівня, пише biz.censor.net.

Про це розповів співголова групи з міжпарламентських зв’язків з Туреччиною Роман Грищук за результатами першого дня візиту до Анкари, передає Укрінформ.

«У ході візиту говорили про економічні питання, про зону вільної торгівлі. Зараз ми за один крок до підписання Угоди про вільну торгівлю. Сподіваємося, що 3 лютого, коли відбудеться візит пана Ердогана в Україну, цю угоду буде підписано, що дасть ще більший поштовх до досягнення цілі — $10 млрд торгового обороту між Україною і Туреччиною», — сказав він.

Також Грищук висловив сподівання, що нинішній візит стане поштовхом до налагодження більш тісних зв’язків між парламентами України та Туреччини.

Як повідомлялося, у жовтні минулого року президент Володимир Зеленський заявляв, що Угода про зону вільної торгівлі між Україною та Туреччиною буде підписано найближчим часом, хоча переговорний процес у рамках його підготовки просувається непросто.

Перед цим, у вересні 2020 року, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, торговий представник Тарас Качка заявляв, що Україна та Туреччина перезавантажили переговорний процес щодо угоди про вільну торгівлю та домовилися розробити нові пропозиції, повністю оновивши текст у частині, що стосується тарифних зобов’язань.

The post На початку лютого може бути підписана угода про вільну торгівлю з Туреччиною first appeared on Регион Киев Медиа.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте