Учні масово виробляють карту поляка і переїжджають у Польщу – директор ліцею

15 сентября 2016 г., 11:41:00   1051   0

Учні масово виробляють карту поляка і переїжджають у Польщу – директор ліцею

У деяких регіонах України істотно знизився рівень надання освіти, а учні та студенти масово виїжджають вчитись за кордон.

Про це говорили під час виїзного засідання Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти на тему: «Про стан законодавчого врегулювання організації навчально-виховного процесу з учнівською та студентською молоддю і заходи щодо її удосконалення» (на прикладі Львівської області), інформує кореспондент Leopolis.news.

Перший заступник Голови Комітету з питань науки і освіти Олександр Співаковський зазначив, що абітурієнти із південної України їдуть вступати у Київ, до Львова, в Луцьк, а потім виїжджають працювати за кордон. Також Олександр Співаковський сказав, що останнім часом на півдні України знижується рівень освіти, а отже створюється підґрунтя для зомбування та сепаратизму.

«Уряд піклується питанням, щоб із України не вимивались кошти. А коли людський капітал вимивається із країни, на це не звертаємо уваги», – наголосив  Олександр Співаковський.

Водночас Директор Львівського фізико-математичного  ліцею Мар’ян Добосевич наголосив, що із України вчитись за кордон їдуть не лише студенти, але й учні.

«Якщо раніше ми мали масову міграцію студентів у ВНЗ Польщі, то тепер тенденція поширилась і на учнів. Учні масово виробляють карту поляка і переїжджають у Польщу. Це пов’язано із тим, що ми маємо дуже погане матеріальне забезпечення шкіл. Діти хочуть отримувати не лише теоретичні, але й практичні знання. Ми не можемо уявити собі школу без спортивного майданчика, але шкіл без фізичних та хімічних кабінетів у нас є безліч», – сказав Мар’ян Добосевич.

Ректор Львівського національного університету імені Івана Франка Володимир Мельник додав, що учні та студенти їдуть вчитись за кордон також і через те, що місцеві навчальні заклади не можуть у повній мірі забезпечити їх житлом, зокрема гуртожитками.

 

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте