"Впевнена, що це не самогубство". Дівчина очільника "Білоруського дому в Україні" ?Шишова про його смерть

03 августа 2021 г., 15:19:00   857   0

Голова громадської організації «Білоруський дім в Україні» Віталій Шишов, якого знайшли повішеним у парку Києві. Фото:  Інстаграм Шишова


Божена Жолудь – цивільна дружина очільника громадської організації «Білоруський дім в Україні» Віталія Шишова, якого знайшли повішеним у Києві, – не вірить у самогубство чоловіка.


Про це вона розповіла нам у коментарі, інформує UAINFO.org з посиланням на Нromadske.ua.


За її словами, психологічний стан у Віталія останнім часом був нормальним.


«Ми хворіли, але з фінансової сторони, психологічної я не помічала, щоб були проблеми. Я не вірю в те, що він міг вчинити самогубство. Я на 100% впевнена, що це не самогубство», — сказала Божена.


Читайте також: Поліція розповіла про зламаний ніс у Віталія – друг повішеного білоруса Шишова


Вона наголосила, що відкритого стеження за ним не помічала, але Віталій нібито постійно слідкував, чи немає стеження. 


«У нього були якісь передчуття. Він сидів і дивився у віконце машини: хто приїздить, хто виходить. Ми звертались до СБУ, коли в нас були якісь дивності. Але це були не заяви, а скоріш консультації. І нам казали — “Слідкуйте одне за одним, тому що можете зникнути і ніхто не дізнається"», — розповіла дівчина.


Вона додала, що знає про автобус, який, за словами співзасновника «Білоруського дому в Україні» Родіона Батуліна, міг слідкувати за Віталієм. Але Божена каже, що поставилась до цього, ««як до параної»». За її словами, заяву до поліції Шишов не писав.


У Національній поліції 3 серпня заявили, що білорус не звертався до українських правоохоронців щодо стеження за ним.


Дівчина зазначила, що прямих конфліктів у нього ніби ні з ким не було, а в оточенні були лише найближчі люди.


«Ті, хто реально близький, кому і я довіряю. Він не підпускав інших, завжди придивлявся до людей. У нього була чуйка на людей», — сказала Божена. 


Востаннє дівчина бачила Віталія вночі з 1 на 2 серпня: «Я прокинулась о 10-й, його вже не було. О 12 уже всіх обдзвонила, щоб вони їхали, поки вони були в дорозі — я шукала сама».


Читайте також: Почему оппозиция в Беларуси до сих пор не победила


За словами Божени, вона познайомилась з Віталієм в жовтні 2020 року, коли Шишов уже був головою організації, «організовував акції, знімав відео, активно висловлював свою громадянську позицію». Як писали у «Білоруському домі в Україні», саме восени 2020 року Шишов переїхав до України після протестів проти режиму Лукашенка у серпні того року.


Голова громадської організації «Білоруський дім в Україні» (БДУ) Віталій Шишов зник безвісти 2 серпня. В організації припускали, що хлопець міг вийти на пробіжку (у його помешканні не знайшли спортивних речей) і не повернувся.


Зазначалося, що з його номера зробили кілька так званих глухарів, однак зв'язатися з чоловіком не вдалося. На місці, де Шишов завжди бігав, його не виявили. Поліція тоді розпочала його пошуки, і зранку 3 серпня повідомили, що чоловіка знайшли повішеним у парку, неподалік його помешкання у Києві.


Кримінальне провадження відкрили за ст. 115 Кримінального кодексу — умисне вбивство. У поліції перевіряють версію вбивства, замасковану під самогубство.


У «Білоруському домі в Україні» у самогубство не вірять, вважають смерть Шишова — це операція з ліквідації. 


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте