Суд почав розглядати справу про держзраду Януковича (ОНОВЛЕНО)

04 мая 2017 г., 08:11:05   800   0

Оболонський районний суд Києва почав розглядати справу щодо колишнього Президента Віктора Януковича, звинуваченого в державній зраді.

Так, головуючий у колегії суддя Владислав Дев`ятко оголосив про початок підготовчого засідання у справі.

На засідання з`явилися 2 адвоката Януковича і 2 прокурора.

Напередодні Генпрокурор Юрій Луценко зробив заяву, у якій йдеться про те, що «цей процес не лише про громадянина Януковича. Цей процес також про його кремлівських господарів, які використали як фіговий листок підписаний Януковичем документ для того щоби:

• окупувати український Крим;

• залити кров’ю український Донбас;

• спробувати поставити на коліна нашу державу».

Луценко додав, що «цей суд буде докорінно відрізнятися від політичних від політичних судилищ часів Януковича, через які і я змушений був пройти в свій час. Я впевнений, що на цьому процесі буде дотримано усіх прав підсудного, гарантованих українським законодавством».

«Я вірю, що майбутнє судове рішення є дуже важливим не тільки з точки зору найвищої справедливості, але і як знак попередження усім тим, хто в майбутньому насмілиться стати на шлях державної зради.

В той же час українські прокурори на цьому процесі будуть представляти не лише державу Україна. Вони будуть виступати від імені тисяч убитих, десятків тисяч поранених, мільйонів біженців з українського Криму та Донбасу.

Це не буде процесом помсти, бо ми потребуємо справедливості і хай торжествує закон», - сказав Генпрокурор.

Після закінчення підготовчого засідання підд час брифінгу прокурор військової прокуратури Руслан Кравченко заявив, що захист Януковича затягує судовий процес.

"Ми очікуємо, що від сторони захисту буде надаватися ряд клопотань на затягування процесу, але на це ми готові", - сказав Кравченко і додав, що оскільки Янукович не визнає своєї провини у справі про державну зраду, то обвинувачення проситиме суд про вищу міру покарання за цей злочин - довічне ув`язнення.

"Ми будемо клопотати про довічне позбавлення волі", - зазначив прокурор.

Суд частково задовольнив клопотання захисників Януковича, дозволивши йому участь по відеозв`язку та переніс підготовче засідання на 18 травня 10 годину.

Як повідомляв «Ні корупції!»,  16 березня Верховна Рада проголосувала в цілому зміни до Кримінального процесуального кодексу України щодо заочного засудження.

Також, як повідомляв «Ні корупції!», у січні Печерський районний суд міста Києва дав дозвіл на заочне досудове слідство у справі про державну зраду біглого Януковича.

Януковичу інкримінують те, що 1 березня 2014 року, перебуваючи на території РФ, він вчинив державну зраду, звернувшись із письмовою заявою до президента РФ Володимира Путіна з проханням використовувати російські війська на території України. Згодом це призвело до втрати Україною Криму й об`єктів державної власності на суму понад 1,080 трлн гривень.

Читайте також «НЕВДОВЗІ НА ВСІХ ЕКРАНАХ КРАЇНИ»: ГЕНПРОКУРОР АНОНСУВАВ СУД НАД ЯНУКОВИЧЕМ

АДВОКАТ НАЗВАВ АДРЕСУ ЯНУКОВИЧА У РОСТОВІ

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте