Горбатюк: Рішення Інтерполу по Януковичу буде оскаржуватися

04 мая 2017 г., 07:25:13   1581   0

Рішення Інтерполу щодо зняття з розшуку екс-президента Віктора Януковича буде оскаржене.

Про це заявив начальник Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, повідомляє УП.

Горбатюк підтвердив, що Комісією з контролю за файлами Інтерполу на сесії в період 27 лютого 3 березня 2017 року прийнято рішення про видалення файлів Інтерполу щодо червоної картки розшуку, тобто про зняття з міжнародного розшуку підозрюваного Віктора Януковича.

Горбатюк повідомив, що інформація з цього приводу надійшла до правоохоронних органів України наприкінці квітня 2017 року.

«Органи Інтерполу попередили про конфіденційність наданої інформації і що вона не підлягає розголошенню», - зазначив Горбатюк і додав, що прийняття такого рішення мотивоване саме наявними недоліками українського законодавства щодо обрання запобіжного заходу стосовно розшукуваних осіб та статусу підозрюваного.

За словами начальника Департаменту спецрозслідувань, на сьогодні висновки Інтерполу опрацьовуються, за наслідками чого буде прийняте рішення щодо подальших дій і, зокрема, можливого внесення змін до діючого законодавства.

Горбатюк підкреслив, що "зняття з міжнародного розшуку Януковича відбулося не з причин недоліків слідства чи допущених порушень слідчими органами".

Він також повідомив, що відповідне рішення буде оскаржене.

"На мою думку, рішення пропрацьовується, ми маємо зродити висновки, як діяти: оскаржувати це рішення і вносити зміни до законодавства, дослухаючись до умов Інтерполу", - сказав він.

Додамо, що 3-го травня стало відомо, що Інтерпол зняв з розшуку колишнього президента України Віктора Януковича, а також його сина Олександра.

Крім того з’ясувалося, що з розшуку також знято екс-міністра енергетики часів Януковича - Едуарда Ставицького, та екс-секретаря РНБО та глави Адміністрації Януковича - Андрія Клюєва.

Також Інтерпол відмовився оголошувати у розшук депутата Олександра Онищенка.

Як повідомляв «Ні корупції!»,  Інтерпол 12 січня 2015 року оголосив у розшук екс-президента Віктора Януковича, екс-прем`єра Миколу Азарова та ряд інших українських екс-чиновників.

"Оголошені в міжнародний розшук Інтерполу (червона картка-затримання для екстрадиції в Україну): Янукович Віктор Федорович, Янукович Олександр Вікторович, Азаров Микола Янович, Багатирьова Раїса Василівна, Колобов Ю. В. (екс-міністр фінансів України), Дзекон Р. Б. (екс-керівник Укртелекому)", – повідомив тоді міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Ще раніше в розшук Інтерполом були оголошені Едуард Ставицький, Сергій Курченко, Сергій Арбузов, Олександр Клименко, Андрій Ігнатов, Олександр Динник.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте