Посадовців “Укрзалізниці” підозрюють у багатомільйонній розтраті

26 мая 2017 г., 13:42:06   1580   0

За фактом розтрати 185 мільйонів гривень посадовцями держкомпанії "Укрзалізниця" відкрито кримінальне провадження.

Про це повідомляє Головне слідче управління Національної поліції України.

Так, правоохоронці перевірятимуть інформацію про завищення цін на рухомий склад, у результаті якого ціна оголошеної до закупівлі партії була незаконно завищена на 185 мільйонів гривень. Кримінальне провадження внесено до Єдиного реєстру досудовихрозслідувань сьогодні, 26 травня.

Встановлено, що рішенням Правління ПАТ «Українськазалізниця» на 2017 рік передбачено придбання 5890 вантажних піввагонів на загальну суму 4,8 мільярда гривень без урахування ПДВ. Вартість закупівлі одного піввагона на основі дослідження ринку та фактичного  замовлення для січня 2017 року визначалася на рівні від 780 до 800 тисяч гривень без ПДВ.

Однак на початку квітня службові особи ПАТ «УЗ» за відсутності погодженнявсіх членів Експертної комісії, яка була створена з метою визначення вартостівказаних вагонів, підписали протокол погодження ціни піввагону, завищеноїприблизно на 76 тисяч гривень кожен. Відтак ціна усієї оголошеної партії (2465 піввагонів) була завищена на 185 мільйонів гривень.

"Інформація внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчими цяподія кваліфікована за ч.5 ст.191 (Привласнення, розтрата майна абозаволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні Нацполіції.

Як повідомляв "Ні корупції!", закупівля запасних частин для рухомого складу залишається однією з головних «схем» збагачення підприємливих фірм-посередників з дуже сумнівною репутацією. Успішний рецепт: наявність зв’язків із посадовцями Укрзалізниці, які розроблять тендерну документацію так, щоб усунути будь-яку конкуренцію, і наявність контракту з постачальником (найчастіше російським), який не піде самостійно на тендери УЗ.

Залишається лише зареєструвати фірму (бажано на жителя Криму або окупованих територій Донбасу так, щоб власника неможливо було притягти до відповідальності), орендувати офіс і вперед.

Останній тендер Укрзалізниці, який провела філія «Центр забезпечення виробництва», демонструє повний алгоритм роботи цієї «схеми».

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте