На хабарі в $5 мільйонів затримано тимчасового адміністратора банку

07 июня 2017 г., 12:46:06   1578   0

Правоохоронці затримали на хабарі у 5 мільйонів доларів особу, яка здійснює тимчасову адміністрацію в одному з київських банків.

Про це УП повідомило джерело в Службі безпеки України. 

За його даними, тимчасового адміністратора затримано на вимаганні хабаря від колишніх власників банку у розмірі 5 млн доларів.

Повідомляється, що він вимагав хабар за вирішення питань, пов`язаних із майном фінустанови, а також за вилучення з банку оригіналів певних документів.

Цю інформацію підтвердили в Генеральній прокуратурі. Генпрокурор Юрій Луценко написав на своїй сторінці у Фейсбук, що затриманням хабарника займалися спільно ГПУ та СБУ.

"ГПУ спільно з управлінням К СБУ сьогодні (7 червня – ред.) під час отримання неправомірної вигоди в сумі $5 млн затримано одну з уповноважених осіб Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, яка розробила злочинну схему вимагання та одержання хабарів від керівників банківських установ, до яких введено тимчасові адміністрації", - повідомив він.

За його словами, таку високу плату чиновник вимагав за невтручання ліквідаторів та інших осіб Фонду, у порядок погашення банківськими установами зобов`язань перед кредиторами та реалізацію високоліквідних активів за заниженими цінами.

"Такі дії КК оцінює до 12 років позбавлення волі", - наголосив генпрокурор.

Як повідомляв "Ні корупції!", вчора оперативники Управління захисту економіки в місті Києві Нацполіції та слідчі Військової прокуратури Київського гарнізону затримали голову ліквідаційної комісії-полковника ЗСУ під час одержання неправомірної вигоди - 24-х тисяч гривень неправомірної вигоди.

«В межах провадження правоохоронці встановили, що голова ліквідаційної комісії держпідприємства вимагає від представника комерційної структури неправомірну вигоду. Зокрема, 24 тисячі гривень "винагороди" за надання в тимчасове користування приміщень держпідприємства та зниження орендної плати», - йдеться в повідомленні Нацполіції.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте