ВР позбавила депутатського імунітету Розенблата, Полякова і Довгого

12 июля 2017 г., 05:26:50   1093   0

Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності нардепів Борислава Розенблата, Максима Полякова та Олеся Довгого.

Такі результати низки голосувань 11 липня у Верховній Раді.

Антикорупційні органи звинувачують Розенблата в тому, що він разом із депутатом з фракції "Народний фронт" Максим Поляков вимагали хабар від компанії-нерезидента за видобуток бурштину в Україні.

Довгого підозрюють у дерибані землі на Жуковому острові в Києві, що завдало збитків на 82 млн грн. 

Водночас Верховна Рада не дозволила притягнути до кримінальної відповідальності народного депутата "Радикальної партії Ляшка" Андрій Лозового.

Також парламент не дав згоду на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від "Народного фронту" Євгена Дейдея, якого підозрюють у незаконному збагаченні.

Своєю черго. керівник САП Назар Холодницький поскаржився, що слідство щодо Дейдея і Лозового зайшло в глухий кут.

"Слідство вже було проведено в тих рамках, які визначають депутатську недоторканність. Всі інші слідчі дії можна провести тільки після надання згоди на притягнення до відповідальності. Якщо цього нема, слідство зараз фактично входить у глухий кут, тому що парламент замість суду вирішив, що та чи інша особа невинна", - сказав він в  ефірі телеканалу "112".

Також Холодницький зазначив, що стосовно депутатів Борислава Розенблата, Максима Полякова та Олеся Довгого прокуратура почне судове слідство найближчим часом.

"Я своїх прокурорів орієнтую на якнайшвидше проведення судового слідства, я задав їм вимогу у встановлений законом 2-місячний термін це провадження завершити. Загалом доказова база вже майже зібрана, і ті слідчі дії, які залишилося провести, думаю, більше того часу вони зайняти не повинні", - зазначив керівник САП.

Як повідомляв "Ні корупції!", спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що винесе на голосування всі подання на депутатів, у тому числі ті, які не підтримали на регламентному комітеті.

Читайте також В КОМІТЕТІ ВР ПОКАЗАЛИ ФІЛЬМ ПРО МАСШТАБНУ КОРУПЦІЮ НАРДЕПА РОЗЕНБЛАТА (ОНОВЛЕНО)

НАРДЕП ПОЛЯКОВ ЧЕРЕЗ ПОМІЧНИЦЮ ОТРИМАВ ХАБАР $7 500 – ПОДАННЯ ГПУ

 

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте