До ініціативи “На суд за доступ” долучились півтора десятка благодійників

12 июля 2017 г., 11:17:52   989   0

Наразі ініціативу "На суд за доступ" підтримали 15 благодійників, які зголосились надати на компенсацію судового збору від 100 гривень до 100 доларів.

Про це "Ні корупції!" повідомила ініціатор проекту, журналіст та блогер Надія Вірна.

За її словами, серед благодійників є бізнесмени та громадські активісти. Зокрема, є чотири місцевих бізнесмени, які готові оплатити судовий збір журналістів та активістів у позовах щодо доступу до публічної інформації. 

За словами Надії Вірної, станом на 10 липня 2017 року профінансовано 5 судових позовів, в тому числі 2 апеляції. 

Нагадаємо, що судовий збір у справах доступу фізичної особи до публічної інформації зріс до 640 гривень

Як повідомляв «Ні корупції!», ініціатива «На суд за доступ» стартувала наприкінці березня цього року. В рамках цієї ініціативи журналісти й активісти, які планують подати судовий позов щодо захисту права на доступ до публічної інформації, відтепер можуть отримати компенсацію вартості судового збору.

Також, як повідомляв "Ні корупції!", українські громадські організації об`єднали свої зусилля, щоб знизити фінансові перешкоди при поданні судових позовів у справах про доступ до публічної інформації.

Меморандум підписали Інститут масової інформації, Центр UA, Інститут розвитку регіональної преси, Центр демократії та верховенства права, Платформа прав людини, Харківська правозахисна група, Українська Гельсінська спілка з прав людини та Представництво Американської правозахисної організації Freedom House в Україні.

Нині продовжується збір підписів під Меморандумом. Документ відкритий до підписання для представників всіх громадських організацій, журналістів та активістів.

Читайте також МЕМОРАНДУМ ЗА ЗМЕНШЕННЯ СУДОВОГО ЗБОРУ ПІДПИСАЛИ ЩЕ 17 ЖУРНАЛІСТІВ ТА АКТИВІСТІВ

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте