Геть із пляжу, або Як «Ні корупції!» прикрив будівництво троєщинських пляжних «ларьочків» під носом у Пікалова

21 сентября 2017 г., 17:27:49   1356   0

Це історія для київського міського голови Віталія Кличка, щоб побачив, як «злагоджено» працюють його підлеглі на усування порушень. І це історія конкретно для директора КП «Плесо», який «не в курсі», а його підлеглий Хвостіков, м’яко кажучи, говорить неправду. При цьому обоє не поспішають реагувати на те, що відбувається просто за парканом.

Лебідь, рак у щука у виконанні київських чиновників

Київські комунальники з «Плеса» лише після "штурханця" із КМДА побачили незаконні споруди на березі річки Десенка на столичній Троєщині, але досі сподіваються, що власники покажуть їм дозвільні документи. При цьому у Департаменті містобудування КМДА запевняють, що таких документів просто не існує. Що підтверджують і в Департаменті міського благоустрою КМДА, які вже навіть видали припис на демонтаж незаконних споруд.

Це одна з історій, яка наочно демонструє «злагоджену» роботу усіх столичних комунальних служб і департаментів, коли йдеться про припинення незаконного будівництва.

«Ні корупції!» упродовж кількох місяців досліджував цю тему і тепер може сміливо пишатися, що завдяки нашому «переслідуванню» чиновників запитами на публічну інформацію, а також постійному мусуванню цієї теми посадовці все ж таки змушені були видати припис про демонтаж.

Тепер «Ні корупції!» стежитиме, щоб справа не потонула у бюрократичному болоті і не зам’ялася.

Ми розповімо цю історію в деталях, а заодно позичимо комунальникам від «Плеса» лайфхак, як за 5 хвилин дізнатися, чиї незаконні споруди, хто їх власник і головне – дізнатися точну адресу місцезнаходження порушника практично по кроках!

Хто тут?

Ще навесні «Ні корупції!» стало відомо про те, що у столичному районі Троєщина на березі річки Десенка поміж кущами і поодинокими деревами, як гриби після дощу, почали з’являтися дерев’яні павільйони для відпочинку. 

З настанням літа таких альтанок почало будуватися все більше й більше. Наближення осені не зупинило той процес. Навпаки, будівельні роботи активізувалися, перемістившися на самісінький берег Десенки, тобто, власне на пляж. 

Тоді ж «Ні корупції!» зв’язався із директором КП «Плесо» Денисом Пікаловим, щоб з’ясувати, чиї альтанки і хто господар, бо ж столичні пляжі перебувають безпосередньо у підпорядкуванні КП (Читайте також ЛІКНЕП ДЛЯ ДИРЕКТОРІВ КП: НЕ ПОВТОРЮЙТЕ ПОМИЛКУ ПІКАЛОВА), але він виявився не в курсі цієї справи і тому дав телефон інспектора КП Олександра Хвостікова, який начебто мав бути в курсі.

Своєю чергою, Хвостіков відповів, що він не пам’ятає, хто це будує, але те, що законно, то це точно. А, мовляв, на зиму почали зводити альтанки, то тільки тому, що пізно отримали дозвіл. Так що жодного порушення немає, упевнено запевнив Хвостіков.

Між тим «Ні корупції!» скористався ще однією порадою Пікалова і направив запит у Департамент благоустрою КМДА стосовно законності розміщення тимчасових споруд на пляжі зони відпочинку Троєщина у Деснянському районі столиці.

Там відповіли, що балансоутримувачу території – КП «Плесо» - винесено припис стосовно усунення порушень. І на даний момент КП «Плесо» встановлює власників цих споруд з тим, щоб у подальшому їх демонтувати.

Після цієї відповіді слова Хвостікова про те, що у забудовника все начебто законно і все добре, перетворились на відверту неправду.

Довіряй, але перевіряй

Через місяць «Ні корупції!» надіслав повторні запити з тим, щоб з’ясувати перебіг усунення порушень на пляжі, а при нагоді ще раз перевірити слова Хвостікова про те, що все законно.

Так, в Управлінні ландшафтної інфраструктури комплексного благоустрою Департаменту містобудування та архітектури КМДА відповіли, що Департамент не укладав договір пайової участі в утриманні об’єктів благоустрою на тимчасові споруди, розташовані на пляжі зони відпочинку «Троєщина».

Своєю чергою, в Департаменті міського благоустрою та збереження міського середовища на повторний запит «Ні корупції!» відповіли, що власникам тимчасової споруди було винесено припис про усунення порушень (тобто власник встановлений! – авт.), однак вимоги припису не виконані.

Відтак, у зв’язку з відсутністю дозвільної документації Департамент доручив КП «Київблагоустрій» демонтувати вказані споруди.

А що цього разу офіційно відповіли у КП «Плесо» на запит «Ні корупції!»? Так, вони сходили, подивились і знайшли 5 альтанок. І письмово місяць тому, 17 серпня, попросили підприємця надати дозвільні документи.

Але досі підприємець їх не виніс на пляж.

Після цієї відповіді до «Плеса» залишилось два питання. Перше, а як же слова інспектора Хвостікова про те, що все законно? Друге, акт-вимогу підприємцю виписували заднім числом, бо ще станом на кінець серпня згідно з відповіддю Департменту благоустрою, комунальники лише встановлювали особу власника?

Альо, пляж?

Місцеві мешканці підозрюють, що нині встановленням альтанок на пляжі хтось просто «забиває» територію для майбутнього масштабного будівництва з подальшим віджимом всієї території пляжу.

Нині просто займати павільйон для відпочинку на громадському пляжі та прилеглого до нього лугу не можна, потрібно або звернутися до охорони, або зателефонувати за номером, розміщеним на павільйоні, що встановлений тут ще навесні, і вже на другому боці апарату вам повідомлять умови оренди «приміщення» на природі на березі річки.

Ось, власне, обіцяний лайфхак для комунальників з «Плеса», як за 5 хвилин знайти власника і адресу павільйонів на пляжі.

Телефонна розмова записана, якщо хтось захоче переконатися у її достовірності.

- Добрий день, мені ваш телефон дали знайомі, які у вас відпочивали на пляжі… Правильно? Це ви здаєте альтанки?

- Альтанки? Єсть такоє…

- Нас буде шестеро на наступні вихідні.

- Можна, приезжайте , заказывайте. Оплата сразу по полной стоимости: 10 человек - 350, а на 20-25 человек – 700 гривен.

- А куди приїхати замовити?

- А знаете, где речка Десенка? Вы будете ехать с Троєщины?

- Так.

- Проедете большую белую церковь с куполами, потом автосалон там будет, потом поворот направо перед автомойкой и метров через 20 налево, и постоянно едете прямо-прямо-прямо, потом поворачиваете налево и увидите железний забор, то «Плесо» будет, а вы прямо едете и вы прям перед «Плесо» увидите эти альтанки...

- Ага, так а замовлять де? У «Плеса»?

- Нет, нет. Я нахожусь возле альтанок, здесь я каждый день.

- А як вас звати?

- Александр!

- Я маю приїхати і заплатити вам?

- Да, и альтанка будет за вами в любое время. Когда захотите, приедете и отдыхаете с 8 утра до 11 вечера.

- А ви чек даєте? Чи вам на слово повірити, що я проплатила? І що ще йде до альтанки?

- Мангал бесплатно, есть розпалювач по 30 грн и дрова по 60 грн. Я вам дам чек.

- Ага… А це ви самі здаєте? Чи це від якоїсь організації ці альтанки?

- Организация – База отдыха «Десенка». Мы есть даже в интернете.

- До побачення!

- Приезжайте!

Представникам КП «Плесо» рекомендація двічі перечитати цей діалог, щоб остаточно зрозуміти, що альтанки – незаконні споруди, про які йшлося у запиті і які ви виявили у кількості 5 штук тільки після припису Департаменту благоустрою КМДА – знаходяться ЗА ВАШИМ парканом! А їхні власники (принаймні, більшої частини) -  БВ «Десенка».

І якщо у Департаменті вже винесли припис на демонтаж альтанок через відсутність дозвільних документів, то КП «Плесо» вже має бути просто соромно відписуватись про те, що вони вже місяць чекають цих документів від власника-підприємця.

Насамкінець додамо, що на даний момент будівництво альтанок на пляжі призупинилося. Їх не будують, але й не зносять. Охоронці стережуть, а власники, мабуть, домовляються.

Своєю чергою, обіцяємо уважно стежити за будь-якими рухами на громадському пляжі Троєщини.

Валентина Новицька, «Ні корупції!»

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте