Уряд планує скоротити кілька сотень чиновників у рамках реформи держуправління

25 сентября 2017 г., 12:44:58   1439   0

Черговий етап реформи державного управління передбачає набір тисячі співробітників у нові директорати пілотних міністерств, а також скорочення щонайменше декількох сотень державних службовців, що наразі працюють у міністерствах.

Про це в інтерв`ю DT.UA розповів міністр Кабінету міністрів України Олександр Саєнко, повідомляє видання.

"У прийнятому 1 травня рішенні ми заклали скорочення не менше 5% від нинішньої чисельності (нинішня чисельність - близько 8 тис. осіб). Я вважаю, що за результатами року ми можемо вийти на набагато більший відсоток скорочень", - зазначив він.

За словами Саєнка, реформа не переслідує глобальної мети зменшити бюрократичний апарат – більш важливою йому здається мета розібратися і змінити завдання та механізми роботи апарату.

"Зараз в апаратах, особливо в допоміжних функціях, є великий резерв для оптимізації. Чіткіші показники ми матимемо на кінець 2018-го", - уклав він.

Як повідомляв "Ні корупції!", у вересні Кабінет міністрів має намір набрати на конкурсній основі близько 900 держслужбовців, які будуть працювати в 40-50 нових директоратах міністерств, що реформуються. Директорати повинні будуть скласти основу нової структури Міністерства. 

У директорати набиратимуть чиновників з незамиленим бюрократією оком. Вже пообіцяли достойні зарплати.

"Керівник директорату буде мати 70 тисяч гривень заробітної плати, керівник експертної групи – 60 тисяч гривень, і державний експерт, який працює в директораті, в районі 50 тисяч гривень", - повідомив голова Національного агентства з питань держслужби Костянтин Ващенко.

За словами заступниці міністра юстиції Наталії Севостьянової, працівники директоратів не перекладатимуть папірці і не виконуватимуть рутинні бюрократичні функції. Вони мають стати такими собі аналітичними центрами, які формуватимуть політику і просуватимуть зміни. Її відомство – одне з десяти пілотних, які протестують на собі реформу.

"Директорати шукають аналітиків, фахівців, які зможуть формувати політику, які можуть знайти проблему, зрозуміти, що в суспільстві відбувається не так, запропонувати вирішення", – зауважила Севостьянова.

Читайте також ХТО ЦІ ЛЮДИ І ЧИМ ВОНИ ЗАЙМАЮТЬСЯ НА ВОЛИНІ ЗА ЗАРПЛАТУ ВІД 20 ДО 80 ТИСЯЧ З КИШЕНІ ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
01 июня 2024 г.
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте