На Черкащині відмінили десятимільйонний тендер на будівництво очисних споруд через проблеми у кошторисі

29 сентября 2017 г., 14:34:53   804   0

Аукціон на будівництво споруд для очищення побутових стічних вод на основі використання біоінженерних очисних споруд у смт. Ірдинь у Черкаській області не проводили, а торги відмінили. Тож, селище може залишитися без комунікацій, на які очікувало більш, ніж десятиліття.

Нагадаємо, на будівництво очисних споруд у селищі на Черкащині планували витратити понад 10 млн.грн. Підрядник мав би розібрати старі будови та звести нові.

Щоб з’ясувати підстави для застосування для відміни торгів, ми звернулися із запитом до Черкаської ОДА.

«Торги по об`єкту «Будівництво споруд для очищення побутових стічних вод смт Ірдинь Черкаського району Черкаської області на основі використання біоінженерних очисних споруд» відмінено у зв`язку із відсутністю подальшої потреби в закупівлі товарів, робіт і послуг», - повідомили у Департаменті містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Черкаської ОДА у відповіді на наш інформзапит.

Зрештою, виявилося, що таке формулювання з ч.1 ст.31 Закону України «Про публічні закупівлі» викликане встановленим у документації розміром кошторисної зарплатні. У червні рішенням облради він зріс до 4 500,00 грн.,  йдеться у відповіді. А в даному проекті оскаржувана цифра була нижчою на 1100,00 грн.

У Департаменті повідомили, що проектно-кошторисну документацію відкоригували. Після того, як усі папери пройдуть експертизу, за словами Сергія Демиденка, начальника Департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства, торги щодо очисних буде оголошено знову.

Тендер оголосили 18 серпня, а розмір кошторисної зарплатні обласна рада збільшила за два місяці до цього. Чому за цей час відповідальні особи не внесли відповідні зміни у тендерну - невідомо.

Зрозуміло лише, що експертиза, повторне оголошення та проведення торгів забере ще чимало часу та інших ресурсів.  А куди поспішати, - чекали ж люди на свої очисні десятиліття, почекають ще...

 

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте