Суд не дозволив арештувати ні цеглини у справі щодо дерибану майна Одеси

30 ноября 2017 г., 08:23:24   757   0

Печерський районний суд Києва відмовив прокурору ГПУ у накладенні арешту на нерухомість, яку, за підозрами правоохоронців, незаконно вивели з комунальної власності Одеси протягом 2015-2017 років.

Про це свідчить низка ухвал суду від 8 листопада, повідомляють "Наші гроші".

Прокурор Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ клопотав про накладення арешту на одеське нерухоме майно у рамках кримінального провадження №42017000000001097 від 10 квітня 2017 року.

Йдеться в основному про нежитлові приміщення, які перебувають у користуванні або вже виведені у власність приватних фірм (весь перелік у таблиці нижче). У перелік об’єктів потрапила також офіційна резиденція виконкому Одеської міськради на 730 кв м (Гагарінське плато, 4).

ГПУ підозрює, що протягом двох останніх років чиновники Одеської міськради у змові зі службовими особами Департаменту комунальної власності без проведення аукціонів передали комунальне майно приватним фірмам, отримавши від них неправомірну вигоду (перелік фірм-фігурантів справи у таблиці нижче).

Також у прокуратурі розслідують причетність до реалізації схеми посадовців фірм ТОВ «Оціночна фірма «Абакус» і ПП «Дельта-Консалтінг», а також приватних нотаріусів. Як випливає з даних реєстру нерухомості, нотаріус Наталія Чужовська, яку в Одесі знають як «придворного» нотаріуса, реєструвала левову частину договорів купівлі-продажу по цій схемі.

5 жовтня цього року у справі провели обшуки приміщення Департаменту комунальної власності, а саме кабінетів директора департаменту, його зама та заступника начальника управління орендних відносин та відчуження комунального майна. Крім того, обшук провели за місцем проживання останнього. На вилучене тоді майно суд наклав тимчасовий арешт.

8 листопада Печарський райсуд Києва розглянув низку клопотань прокурора ГПУ щодо накладення арешту на спірну нерухомість, однак, слідчий суддя Олег Білоцерківець не задовольнив жодне з клопотань.

Читайте також “РАЙСЬКІ ПАПЕРИ” ВИКРИЛИ ОФШОРИ ТРУХАНОВА, ЗАРЕЄСТРОВАНІ НА РОСІЙСЬКІ АДРЕСИ ЙОГО ДОНЬКИ ТА ДРУЖИНИ

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте