Холодницький: Ми волаємо про створення Антикорупційного суду, адже результати нашої роботи – вироки, а не показові затримання і суди з визначення запобіжного заходу

06 марта 2018 г., 12:02:05   1435   0

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) виступає за якнайшвидше сторення Антикорупційного суду.

Про це керівник САП Назар Холодницький заявив інформаційному агентству "Інтерфакс-Україна".

"Не завжди вина судів у тому, що розгляд справ затягується. У нас відбувається судова реформа, вона завершилася на найвищому рівні і триватиме на рівні апеляцій та місцевих судів.

Наразі у нас в країні 35% або 40% вакантних посад суддів, а законодавство вимагає, щоб наші справи розглядали не менше ніж троє суддів зі стажем роботи щонайменше 5 років. А в якомусь районному суді спробуй знайти трьох суддів зі стажем 5 років. У деяких судах взагалі по троє суддів разом з головою суду! А у суддів є ще й інші справи, та й хворіти судді можуть. Тому ми другий рік і просимо, і наполягаємо, просто волаємо про необхідність створення антикорупційного суду.

Він не буде зовсім відокремленим і не працюватиме за якимсь іншим Кримінальним процесуальним кодексом, але ми впевнені, що саме цей суд дасть змогу країні продемонструвати вироки, адже результати роботи Антикорупційного бюро і САП – це не показові затримання і не суди з обрання запобіжного заходу, а вироки", - зазначив Холодницький і додав: 

"На початок кримінального провадження, повідомлення про підозру, направлення справи до суду я можу вплинути, але на ухвалення вироку вплинути не можу – це вже питання тільки до суду, який має розглядати ці справи. Як довго це триватиме – питання інше. Європейська та американська судова практика свідчать, що і у них справи розглядаються роками, але у них немає такої складної ситуації, а українці не можуть чекати роками".

При цьому Назар Холодницький висловив сподівання, що закон про Антикорупційний суд буде ухвалено до кінця року.

Як повідомляв "Ні корупції!", 1 березня народні депутати підтримали в першому читанні внесений президентом Петром Порошенком законопроект про Антикорупційний суд.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте