100 МІЛЬЙОНІВ ЗА НЕПОСТАВЛЕНИЙ ТОВАР: ТАЄМНИЦІ ЗАКУПІВЛІ ПАЛЬНОГО ДЛЯ ПОРОМІВ УКРЗАЛІЗНИЦІ

06 марта 2018 г., 13:08:33   2077   0

Вантажні пороми “Герої Шипки” та “Герої Плевни”, які кілька років тому були передані “Українській залізниці”, стали об’єктом чисельних розслідування правоохоронних структур та журналістів.

Як повідомляє Залізниця без корупції, спочатку багато питань викликав тендер на проведення ремонту порому “Героїв Шипки”, який виграв “Завод Ленінська кузня” (перейменовано в “Кузня на Рибальському”), що офіційно належить Президенту Порошенку та Ігорю Кононенку.

Питання викликало також  те, що насправді роботи виконувались на іншому підприємстві – “Іллічівському судоремонтному заводі”. Отже, “Ленінська кузня” виконала лише роль посередника в тендері, сума якого склала майже 35 мільйонів гривень.

Навесні минулого року в Міністерстві інфраструктури заявили про завершення ремонту порома “Герої Шипки”. За словами Євгена Кравцова, пором мав розпочати роботу вже у травні 2017 року.

Пізніше введення в роботу поромів перенесли на 2018 рік та запевнили, що вони будуть здійснювати перевезення вантажів у Чорноморському регіоні.

Проте вже у 2016 році Філія ЦТС “Ліски” Укрзалізниця провела тендер на закупівлю мазуту і дизпалива для несправних поромів на 100 мільйонів гривень. Тендер виграло ТОВ “Скела Терциум”, яке має у своїй біографії іще тільки один виграний тендер на 3 мільйони і теж від ЦТС “Ліски”.

Фірма нібито поставила Укрзалізниці протягом 2016 року 5 000 тон флотського мазуту Category ISO-F RME 180 і 1743 тони дизельного пального Category ISO-F DMA.

Оскільки предметом закупівлі були мазут і дизпаливо, які не виготовляються в Україні, компанія мала би імпортувати його для постачання Укрзалізниці. Натомість “Скела Терциум” вказала, що нібито закупила товар у ТОВ “Варіант Ойл”, яке за даними НАБУ взагалі не має операцій з імпортом. Більше того – жодна українська компанія не імпортувала в цей період такі обсяги флотського пального.

За інформацією слідства, Філія ЦТС “Ліски” здійснила оплату в розмірі 98 мільйонів гривень за непоставлений товар.

Прикриваючи злочин, службові особи Філії Укрзалізниці і ТОВ «Скела Терциум» документально оформили поставку товару на приватну нафтобазу  для зберігання за адресою: Харківська обл., Коломацький район, с.Шелестове, вул. Леніна, 47, попередньо уклавши договір надання послуг зі зберігання нафтопродуктів, а також акти приймання-передачі нафтопродуктів на зберігання.

Проте під час огляду детективами НАБУ вказаної нафтобази з’ясувалося, що на ній відсутні технічні можливості для зберігання мазуту флотського у кількості 4859,13 тонн. Максимальний об’єм мазуту, який можуть вмістити резервуари зазначеної нафтобази, становить 600 м3 (близько 700 тонн).

Також виявилися відсутніми необхідні документи щодо фактичного постачання чи зберігання продукції.

Таким чином, Філія ЦТС “Ліски” Укрзалізниці 2 роки тому заплатила 100 мільйонів гривень за непоставлений товар для непрацюючих поромів.

“Наші гроші” пов’язують ТОВ “Скела Терциум” з біглим нардепом Онищенком. Зокрема фірма зареєстрована в одному офісі з ТОВ “Газоторгова компанія”, яка належала помічнику депутата Онищенка.

Директором “Центру транспортного сервісу “Ліски”, яке займається контейнерними залізничними перевезеннями Укрзалізниці, є  забудовник із Франківщини Руслан Гусак, який раніше був депутатом Івано-Франківської облради від “Партії регіонів” та заступником губернатора області (до 2015 року).

В 2015 році він також очолив список кандидатів до Івано-Франківської облради від партії “Наш край”.

Згідно з поданою декларацією, директор ЦТС “Ліски” разом із дружиною мають готівкою 32 мільйони гривень у різних валютах та 23 об’єкти нерухомості (з них 2 будинки на 189 і 260 квадратних метрів та 8 квартир, загальною площею понад 700 квадратних метрів).

Окрім цього, Руслан Гусак вказав, що має коштовні годинники Corum (Середня ціна від 6 до 200 тисяч $), GirardPerregaux (коштують від 205 тисяч до мільйона гривень), Hublot (від 8 до 23 тисяч $), Omega (від 100 до 300 тисяч гривень), Cartier (від 15 до 150 тисяч $) та ін.

При цьому зарплата директора ЦТС “Ліски” за 2016 рік склала всього 113 тисяч гривень.

Річний дохід дружини, яка є власницею кількох компаній, зазначений у розмірі близько 600 тисяч гривень.

У вересні 2017 року директора ЦТС “Ліски” Гусака затримали за керування автомобілем  у нетверезому стані.

Залізниця без корупції

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте