Крапку у справі про розтрату 17 мільйонів на реконструкції шевченківської пам’ятки ставитиме НАБУ

08 марта 2018 г., 09:13:36   1155   0

Четвертий рік правоохоронці шукають винних у тому, що маєток  Енгельгардтів у с.Будище, що нині на Звенигородщині, де козачкував Тарас Шевченко, нагадує руїну. У 2013 році для його реконструкції з державного бюджету виділили 17 мільйонів гривень. Нині цю справу після прокуратури Черкаської області має розслідувати НАБУ.

Нагадаємо, що усі ремонтні роботи мали бути завершені до кінця 2013 року. Реставрацію розпочали у серпні, а вже з початком зими припинили. Звісно, до 9 березня 2014 року - 200-річного ювілею Тараса Шевченка, не встигли. Ініціатором реконструкції був тодішній черкаський  "губернатор"-регіонал  Сергій Тулуб.

Як повідомили у прокуратурі Черкаської області у відповідь на запит "Ні корупції!", слідчий відділ якої проводив досудове розслідування, підозру  у рамках цієї справи нікому не оголошували. 

Наприкінці минулого року у зв`язку з закінченням строку дії повноважень слідчих органів прокуратури щодо досудового розслідування злочинів, передбачених ч. 5 ст. 216 КПК України, матеріали вказаного кримінального провадження скерували до Генеральної прокуратури України для вирішення питання про доручення проведення подальшого розслідування Національним антикорупційним бюро України.
 
Чи розслідуватиме цю справу НАБУ, знатимемо уже найбличим часом, як тільки отримаємо відповіді від Генпрокуратури та бюро.
Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте