Суд амністував херсонського чиновника, який допустив службову недбалість на 167 тисяч

13 марта 2018 г., 07:57:48   1480   0

Голова комітету з конкурсних торгів КП «Херсонміськсвітло» не вивчив як слід вартість предмету закупівлі за кошти міського бюджету, завдавши матеріальних збитків комунальному підприємству на загальну суму 167 тис. грн. Його звинуватили у службовій недбалості. У покарання за цей злочин Кримінальний кодекс передбачає штраф, виправні роботи або обмеження волі до трьох років. Та поки тривало слідство та розгляд справи у суді, чиновник вийшов на пенсію. Тож суд звільнив його від покарання через амністію.

Як стало відомо «Ні корупції!» із вироку, обвинувачений у липні 2015 року під час  торгів на закупівлю камер відеоспостереження не вивчив вартості предмету закупівлі для максимальної економії та ефективності проведення закупівлі за кошти міського бюджету. З’ясовано, що 24 відеокамери «Novus NVIP-2DN3020H/IR-1P» були придбані у ПП «Служба охорони Кобра» за завищеною ціною. Збитки від оборудки обійшлися бюджетові Херсону у 167 тис. грн.

Чиновника обвинуватили у злочині, передбаченому ст.367 ч.1 КК України.

Обвинувачений свою провину визнав повністю.

Суд визнав його винним та призначив у покарання штраф у 4250 грн. з позбавленням права займати посади, зв`язані з працею у тендерних комітетах строком на 1 рік.

Але, відповідно до ЗУ «Про амністію у 2016 році», екс-чиновника звільнили від відбування основного та додаткового покарання, оскільки на день набрання чинності Закону обвинувачений досяг пенсійного віку.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте