В Івано-Франківську військовослужбовець за хабар намагався приховати розкомплектування обладнання

15 марта 2018 г., 07:42:31   1220   0

Івано-Франківський міський суд визнав начальника групи регламенту та ремонту авіаційного озброєння військової частини А1349 винним у наданні хабара колезі, який виявив недоліки у його роботі. У покарання суд оштрафував обвинуваченого майже на 13 тисяч гривень. Про це йдеться у вироку, оприлюдненому у Єдиному реєстрі судових справ.

Відомо, що на початку жовтня 2017 року, під час проведення огляду і підготовки сезонного обслуговування військової техніки начальник технічно-експлуатаційної частини авіаційної техніки військової частини А1349 м.Івано-Франківська виявив розкомплектування електрогідроустановки, призначеної для живлення електро- і радіообладнання літальних апаратів, для запуску авіадвигунів, що мають електростартери, для перевірки гідросистем і герметичності кабіни, а також для охолодження спецапаратури.

Вказана установка була закріплена за начальником групи регламенту та ремонту авіаційного озброєння даної військової частини. Як видно із даних розгляду цієї справи, тим начальником є Михайло Корж.

Надалі перевіряльник мав би повідомити командування військової частини А1349 та ініціювати проведення службового розслідування.

Пан Корж звернувся колеги з пропозицією семи тисяч гривень хабара за неповідомлення командуванню  вищеописаного факту, а також про допомогу у приховуванні факту розкомплектування та списанні деталей, недостачу яких виявлено.

У суді обвинувачений визнав свою вину. З досудової доповіді про обвинуваченого суд зробив висновок – «обвинувачений складає враження адекватної, врівноваженої та спокійної людини; мотивація до змін присутня, приймав активну участь у складанні досудової доповіді». І тому суд «вважає, що виправлення обвинуваченого можливе без ізоляції від суспільства». Тож, пана Коржа покарали штрафом у 12750 гривень.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте