На Полтавщині чоловік, який запропонував поліцейському хабара, відбувся штрафом

16 марта 2018 г., 07:03:41   1199   0

Чутівський   районний   суд   Полтавської   області визнав місцевого жителя винним у наданні неправомірної вигоди представникові поліції. Попри те, що за відповідний злочин передбачене, зокрема, позбавлення волі, чоловікові призначили лише штраф у 8,5 тис. грн, оскільки суд взяв до уваги та затвердив угоду про визнання винуватості між начальником Чутівського відділу Кобеляцької місцевої прокуратури Полтавської області та обвинуваченим. «Ні корупції!» за допомогою матеріалів Єдиного державного реєстру судових справ з’ясував, що це не перша така угода та єдина кримінальна справа з умовним щасливим завершенням у житті цього пана.

Обвинуваченим, згідно з даними порталу Судової влади, є Василь Литвиненко. Встановлено, що у січні цього року він дав начальнику сектору патрульної поліції Чутівського ВП ГУНП в Полтавській області 700 грн. за те, щоб він зробив непридатним для здійснення пострілів вилучений напередодні у нього саморобний вогнепальний пристрій. Завдяки такому пошкодженню речового доказу пан Литвиненко міг би у подальшому уникнути кримінальної відповідальності.

Суд затвердив угоду про визнання винуватості між начальником Чутівського відділу Кобеляцької місцевої прокуратури Полтавської області та Василем Литвиненком, а також визнав його винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1ст. 369 КК України, та призначив йому узгоджене сторонами покарання - штраф у вісім тисяч п’ятсот гривень.

«Ні корупції!» стало відомо, що у 2013 році Василь Литвиненко був обвинувачений у незаконному придбанні та зберіганні наркотичних засобів без мети збуту. Під час досудового розслідування між старшим прокурором прокуратури Чутівського району та підозрюваним була укладена угода, згідно з якою чоловік визнав себе винним у вчиненні злочину та зобов`язався співпрацювати з правоохоронцями у розкритті скоєних кримінальних правопорушень та таких, що готуються.

У березні 2014 року суд затвердив цю угоду, визнавши обвинуваченого винним у злочині,  передбаченому ч. 1 ст. 309 КК України та призначивши покарання - 1,5 років позбавлення волі. Одночасно його звільнили від відбування покарання з іспитовим строком один рік.

У квітні 2015 року, коли щойно завершився його умовний термін, чоловік попався на новому злочині. Він нібито знайшов обріз мисливської двоствольної гладкоствольної рушниці «ТОЗ-66» 12 калібру, який був заряджений одним патроном 12 калібру, та привласнив «знахідку».

Суд визнав його винним у злочині за ст. 263 ч. 1 КК України з покаранням – три роки неволі. І цього разу засудженого звільнили від відбування покарання з одним іспитовим роком.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте