У Мінкульті кожного реформатора забезпечують двома ноутами?

20 марта 2018 г., 06:18:57   1519   0

Міністерство культури ще торік накупило столів, стільців, ноутбуків, програмного забезпечення та іншого приладдя для реформаторів у своїх лавах. Скажімо, ноутів купили 44, крісел 44, а стільців аж 88. При цьому  на сьогодні в штат  реформаторів у Мінкульті взяли лише четверо.

Хто такі реформатори і що вони робитимуть у Мінкульті?

Відповідно до Концепції запровадження посад фахівців з питань реформ, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 11 листопада 2016 року № 905-р, фахівці з питань реформ – це державні службовці, призначені на такі посади за результатами відкритого конкурсу відповідно до вимог і в порядку, що визначені Законом України «Про державну службу».

Як повідомили «Ні корупції!» у Мінкульті у відповідь на запит, станом на 15 лютого 2018 року в апараті Міністерства культури України на посади фахівців з питань реформ призначені:

Нікіфоренко Лариса Степанівна на посаду генерального директора Директорату державної мовної політики;

Петраков Ярослав Валерійович на посаду генерального директора Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції;

Притула Катерина Вікторівна на посаду державного експерта Директорату державної мовної політики (з питань зовнішньої комунікації);

Руднік Дмитро Леонідович на посаду державного експерта Директорату державної мовної політики (з нормопроектування).

Відповідно до положення про директорат мовної політики, затвердженого наказом Міністерства культури України від 11.09.2017 року № 743/0/17-17, основні завдання Директорату:

Стосовно іншого Директорату – Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції – то відповідно до положення, затвердженого наказом Міністерства культури України від 11.09.2017 року № 742/0/17-17, його основні завдання такі:

У відповідь на питання «Ні корупції!» про здобутки та досягнення реформаторів при Мінкульті там відповіли, що «станом на даний час здійснюється робота, спрямована на досягнення встановлених результатів».

Загалом таких реформаторів, якщо вірити штатному розпису, планують набрати 22. І зарплати для них уже затвердили:

Десять ноутів на одного реформатора?

І хоча у Мінкульті ще не визначилися з усіма реформаторами і набрали у штат таких лише чотирьох із них, однак уже заздалегідь підготувалися матеріально-технічно забезпечити роботу всіх.

Так, як повідомляється в системі публічних закупівель «Прозорро», у листопаді минулого року Міністерство культури України в результаті проведення конкурсу, в якому взяли участь дві фірми - ТОВ ФІРМА ВАЛТЕК і ТОВ "ДІАВЕСТЕНД КОМПЛЕКСНІ РІШЕННЯ" – закупила у переможця ТОВ "ДІАВЕСТЕНД КОМПЛЕКСНІ РІШЕННЯ" 44 ноутбуки для забезпечення роботи фахівців з питань реформ. В оголошенні так і зазначалося - 44 ноутбуки для фахівців з проведення реформ хоча (див. вище) згідно зі штатним розписом таких у Мінкульті планується набрати 22.

Загальна сума договору із закупівлі ноутбуків склала 1 043 680,00 гривень, один ноутбук обійшовся у трохи більше, ніж 20 тисяч гривень.

Ось ціна на аналогічні пропозиції в Інтернеті, тут їх можна знайти значно дешевше.

При цьому ліцензійного програмного забезпечення у Мінкульті купили лише 22 одиниці. Тобто лише кожен другий із закуплених ноутів буде із ліцензійним програмним забезпеченням.

Ще у ТОВ "ДІАВЕСТЕНД КОМПЛЕКСНІ РІШЕННЯ" Мінкульт на основі переговорної процедури купив для своїх реформаторів один планшет за 25 000,00 гривень.

На сайтах у мережі ціна за таку саму річ коливається від 15 800 до майже 30 тисяч гривень.

Також своїм реформаторам у Мінкульті купили крісла і стільці. Крісел 44 штуки, стільців удвічі більше. І всі вони не прості, а дорогі і красиві.

Ось додаток із договору, в якому вказана вартість крісел і стільців.

А так приблизно виглядають реформаторські крісла і стільці.

Загалом у 2017 році у Мінкульті купили для реформаторів столи, крісла, ноутбуки, планшет, фліпчарти, принтери, багатофункційні пристої тощо.

Але поки що усім цим добром користуються лише 4 штатних мінкультівських реформатори.

Валентина Новицька, «Ні корупції!»

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте