Україні знадобиться 10–20 років, щоб подолати корупцію – колишній сенатор Канзасу

20 марта 2018 г., 10:39:16   831   0

Україна вважає своєю головною внутрішньою проблемою корупцію, тоді як зосереджуватись слід на розвитку економіки.

Так вважає колишній сенатор американського штату Канзас (1997–2013 роки) та політолог Кріс Стайнеґер, йдеться в інтерв`ю експерта "Радіо Свобода".

"Довести, що корупція є, складно. Інколи вона справжня. Інколи ситуація лише створює такий вигляд, а всі елементи системи працюють за правилами. Думаю, Україна, та й решта радянських країн, мають довгу традицію корупції та хабарів. І позбутись цього складно. Думаю, вам знадобиться 10–20 років, щоб остаточно вирішити цю проблему", - сказав експерт.

Також екс-сенатор зазначив, що без участі суспільства та активно налаштованих громадян жодних змін не відбудеться.

"Суспільство повинне допомагати. Реформи уряду самі по собі не вирішать проблеми. Українське суспільство, європейські партнери, громадські організації і, звісно, медіа повинні діяти разом. У Сполучених Штатах корупції значно менше, і ситуація з нею краща. На федеральному чи національному рівні її взагалі немає, на рівні окремих штатів також усе досить прозоро. Цьому сприяє й те, що ми маємо дві ключові партії – демократів та республіканців, – і вони пильно стежать одні за одними, намагаються спіймати на корупції. Журналісти також дуже пильно все відстежують. Тому і вся система в Сполучених Штатах повністю відкрита, прозора, і за нею пильно спостерігають із різних боків. Проте мушу сказати, у маленьких містечках чи селах корупція все ж є", - зазначив Кріс Стайнеґер.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте