Компанії, які використовують вугілля з ОРДЛО, пов’язані з сім’єю Януковича

21 марта 2018 г., 10:35:26   1306   0

Аби з’ясувати, чиє вугілля зараз прибуває в Україну, журналісти ZIKу поїхали на Слов’янську ТЕС у місто Миколаївка. Сюди ледь не щоночі прибувають ешелони з паливом для електростанції. Тут його розвантажують та зберігають просто неба.

Про це йдеться у викривальному спецпроекті «Вугільний сепаратизм» телеканалу ZIK.

Мешканці містечка, а тим паче працівники підприємства, спілкуються з журналістами неохоче. Кажуть: за розголошення будь-якої інформації – звільнення. Зробивши півсотні дзвінків, через друзів-нардепів та працівників місцевої прокуратури вдалось домовитись про інтерв’ю з працівником ТЕС.

«Зараз там вугілля, яке вивозиться з «ДНР». Раніше воно завозилося на ТЕС через Верхньоторецьке, зараз же воно спочатку іде в Росію, а потім завозиться через Харків», – розповідає чоловік.

Керівництво Слов’янської ТЕС не заперечує того факту, що тверде паливо для електростанції постачають із території країни-агресора.

«Вугілля ми отримуємо з Російської Федерації. Зараз працюємо на цьому вугіллі, але це не проектне паливо. Проектне у нас антрацит», – каже директор Слов`янської ТЕС Валерій Черепій.

Власне, цю марку видобувають на окупованих територіях, але Валерій Черепій вперто заперечує, що їхнє вугілля саме з ОРДЛО.

Слов’янська ТЕС власне і належить «Донбасенерго». Це публічне акціонерне товариство, у свою чергу, пов’язують з Олександром Януковичем.

Зокрема, свій вплив Янукович-молодщий здійснює і через керівника підприємства Едуарда Бондаренка, який задля цього залишив сімейний бізнес – виробничо-транспортну фірму "Угольтранс". У далекому 2004 свою частку там мав і Віталій Бєляков, який донедавна очолював ДРФЦ – Донбаський розрахунково-фінансовий центр, свого роду серце бізнесу сім`ї, створене для контролю всіх її фінансових потоків. Власне, її збагачувальні фабрики і забезпечували вугіллям Слов’янську ТЕС.

«Очевидно, власники «Донбасенерго» мають свій інтерес і в шахтах на окупованій території. І можна припустити, що оскільки ці шахти там перебувають під контролем терористів – то відповідно не виключено, що це є дуже потужним каналом фінансування тероризму», – запевняє економічний оглядач «Українського тижня» Олександр Крамар.

Зокрема, за компанією ДРФЦ стоїть кіпрський офшор "Сароне Холдінгс Лімітед". Цю фірму вже давно пов’язують з Олександром Януковичем, хоча офіційним бенефіціаром зазначена Зоє Грегоріу. Жінка причетна до десятка різних фірм, серед яких журналісти знайшли "Іm Investment ltd".

 До березня 2017-го нею керував Ярослав Маринович – український бізнесмен, якого вітчизняні ЗМІ неодноразово звинувачували у сепаратизмі та фінансуванні тероризму. Компанія платить в «ДНР» податки, а отже фінансує сепаратистів. Водночас, її реєстрації в Україні ніхто не скасовував. 

ZIK

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте