Держдеп США рекомендує Україні скасувати е-декларації для громадських активістів

31 марта 2018 г., 06:00:35   834   0

Допоки закон не скасують, США рекомендує ввести тимчасову амністію для всіх, хто не подав декларацію вчасно, повідомляє "Дзеркало тижня"

У Держдепі не приховують свого обурення щодо вимоги до активістів подавати е-декларації© obozrevatel.com

Державний департамент США "наполегливо" рекомендує Україні скасувати вимогу щодо е-декларування для активістів та членів неурядових організацій, заявила представниця зовнішньополітичного відомства Хізер Нойєрт.

"Сполучені Штати настійно рекомендують уряду України скасувати закон, який вимагає розкривати активи учасників громадянського суспільства і міжнародних членів наглядових рад державних підприємств", - йдеться в заяві.

У Держдепі підкреслюють, що система декларування активів в Україні має працювати для державних посадових осіб задля відповідальності, а не створювати непотрібний тягар або тиск на громадянське суспільство.

"Цей каральний закон стосується тих самих людей, які прагнуть підвищити прозорість і підзвітність в Україні, виконуючи обіцянки Евромайдану і прагнення українського народу до демократичної країни, що керується верховенством закону", - зазначають у зовнішньополітичному відомстві.

США закликають терміново скасувати цю вимогу закону, а поки цього не зроблено, надати тимчасову амністію для тих осіб, які не подадуть декларації у встановлені терміни.

Як повідомлялося раніше, термін подачі декларацій членами громадських організацій, які борються з корупцією, закінчується 1 квітня. Отже, з початку наступного місяця громадських активістів, які не подали декларації про доходи, можна буде притягати до кримінальної відповідальності.

Раніше НАЗК пояснювало, що подавати електронну декларацію мають учасники антикорупційних заходів, які отримали певне майно чи кошти в рамках реалізації програм у сфері запобігання корупції.

Так, подати декларацію за 2017 рік мають учасники тренінгу, конференції, навчальних чи просвітницьких заходів щодо боротьба з корупцією, якщо при цьому вони за чужий кошт отримали презентаційні чи навчальні матеріали, канцелярське приладдя, проживали в готелі, харчувалися чи отримали відшкодування за проїзд.

ДТ

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте