Апарат Ради підготував новий законопроект про скасування е-декларування для антикорупціонерів

03 апреля 2018 г., 05:32:24   933   0

Апарат Верховної Ради підготував ще один законопроект про скасування електронного декларування для членів громадських антикорупційних організацій і іноземців, які входять до складу наглядових рад державних компаній.

Про це під час погоджувальної ради повідомив спікер парламенту Андрій Парубій, інформує LB.ua.

"Апарат Верховної Ради напрацював новий законопроект, який складається з двох частин: скасування е-декларування для громадських діячів і для іноземців, які входять до наглядових рад, і декриміналізація [скасування кримінальної відповідальності за неподання е-декларацій вчасно] тих осіб, які належать до цих категорій", - сказав він.

Парубій сподівається, що під законопроектом поставлять свої підписи керівники фракцій.

Остаточний термін подачі декларації минув 31 березня 2018 року, тому законопроекти щодо е-декларування, які Рада відмовилася розглядати 22 березня, втратили свою актуальність.

Наприкінці минулого тижня низка депутатів від "Батьківщини" зареєстрували законопроект про скасування е-декларування. Цей документ і проект закону, напрацьований апаратом Ради, розгляне в понеділок профільний антикорупційний комітет з тим, щоб у вівторок депутати змогли прийняти з приводу них рішення.

Поправки до закону про електронне декларування, згідно з якими члени громадських антикорупційних організацій зобов`язані звітувати про доходи, були прийняті Радою 23 березня 2017 року. Захід виступив за скасування цього нововведення. Відтак минулого тижня Президент Петро Порошенко заявив, що введення е-декларування для антикорупціонерів було помилкою, і закликав її виправити.

Читайте також США ВИСТУПИЛИ НА ЗАХИСТ ГРОМАДЯНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА В УКРАЇНІ

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте