Бізнесові успіхи ДУСівських ДП, або Як не перейматися через “мінус”

03 апреля 2018 г., 09:54:21   1665   0

Збитковість ДУСівських ДП (ДУС - державне управління справами) стає традицією, що повторюється з року в рік. “Ні корупції!” вже третій рік стежить за показниками чистого прибутку та збитку державних підприємств, що перебувають в управлінні ДУС. У 2017 році 12 ДП із 35-ти, про які ДУС надіслало інформацію на запит, закінчили рік з мінусом.

Водночас попри показову неефективність підконтрольних ДП, у ДУС не поспішають “прощатися” із збитковими підприємствами і вже навіть не говорять про плани їх продати.

Як вже писав "Ні корупції!", попри гучні заяви керівників Державного управління справами (ДУС) про те, що економічно доцільніше позбутися всього майна ДУС, яке не використовується для забезпечення діяльності Президента України, в країні не тільки нічого не продали, але й навіть не визначилися зі списками майна, які мали передати Главі держави на підпис з метою продажу. А торік, як виявив «Ні корупції!», із сайту ДУС навіть безслідно зник попередній список майна, яке планували відчужити через ФДМУ (його склали ще у 2014 році, одразу після зміни керівництва в країні – авт).

Відтак, у сферу управління ДУС для забезпечення діяльності Президента досі входять Національний камерний ансамбль «Київські солісти», Державне підприємство «Чайка», Державне підприємство «Санаторій «Збруч», цілісний майновий комплекс Державного лікувально-профілактичного закладу «Санаторій ім. М. О. Семашка» і ще понад три десятки ДП, половина з яких закінчили рік з мінусом.

Для констатації факту про те, що з року в рік ситуація повторюється, ось два документи:

Інформація щодо фактичних показників чистого прибутку (збитку) державних підприємств, установ та організацій, що перебувають в управлінні Державного управління справами за 2015-2016 роки:

А це - інформація щодо фактичних показників чистого прибутку (збитку) державних підприємств, установ та організацій, що перебувають в управлінні Державного управління справами за 2017 рік, яку отримав «Ні корупції!» у відповідь на запит:

Так, ДП «ЦЕНТР-СЕРВІС» збільшило чистий прибуток з 3 (трьох) тисяч гривень у 2016 році до 4 (чотирьох) тисяч гривень у 2017 році! Нагадаємо, це такий собі недешевий в самому центрі Києві СПА-салон з перукарськими, косметичними, оздоровчими, а віднедавна і стоматологічними послугами. І, на відміну від будь-якої пересічної перукарні, що працює на околиці столиці, салон «12 місяців» ДП «ЦЕНТР-СЕРВІС» ще у 2015 році був взагалі збитковим.

ДП «Житомирський лікеро-горілчаний завод» у порівнянні з 2016 роком зменшив свої доходи більш, ніж удвічі.

А от ДП «Держпостачання», навпаки, майже удвічі зменшило свої збитки. ДП «Держінвестконсалтинг» уже почало заробляти у порівнянні з 2016 роком, а ДВ «Преса України» ДУС навпаки зробило свій фінансовий мінус ще більшим.

ДП «Укржитлосервіс» майже уп’ятеро збільшило свої збитки у порівнянні з 2016 роком.

А, до речі, НКА «Київські солісти», від якого у ДУС мали намір позбавитися ще у 2014 році, впевнено збільшує чистий прибуток. З 1,1 тис грн у 2014-му до 70,0 тис грн у 2015-му році і до 154 тисяч у 2017 році.

Водночас, якщо про фінпоказники своїх держпідприємств у  ДУС звітують, то про надходження від державних резиденцій і видатки на їх утримання, в Управлінні - ні пари з вуст.

Нагадаємо, раніше у У Державному управлінні справами не відповіли на запит «Ні корупції!», що стосувався надання інформації про повний перелік заходів, які проводились на території та з використанням державних резиденцій, що перебувають в управлінні Державного управління справами  у  2017 році, а також про суми коштів, отриманих резиденціями внаслідок проведення заходів, зокрема від оренди.

Після скарги «Ні корупції!» до Уповноваженого ВР з прав людини Представник Омбудсмана відкрив провадження на такі дії ДУС.

Крім того, як повідомляв «Ні корупції!», ДУС не надало інформації про те, скільки коштів із державного бюджету України торік пішло на утримання кожної державної резиденції, що перебувають в управлінні ДУС.

"Утримання державних резиденцій, які перебувають на балансі Управління адміністративними будинками Державного управління справами, здійснюється за рахунок і в межах бюджетних асигнувань, передбачених у державному бюджеті за бюджетною програмою «Обслуговування та організаційне, інформаційно-аналітичне, матеріально-технічне забезпечення діяльності Президента України та Адміністрації Президента України» (КПКВК 0301010) на утримання всіх адміністративних і господарських об’єктів цього Управління. Витрати на кожну з таких державних резиденцій окремо не обліковуються", - йшлося у відповіді ДУС.

І така систематичність відмов ДУС щодо надходжень і видатків держрезиденцій, що перебувають у підпорядкуванні Управління, дає підстави вважати, що ДУС все більше «закривається» і стає подібним до ДУС часів її екс-керіника  Андрія Кравця, коли установа вважалася майже секретною, а її дії – державною таємницею.

Валентина Новицька, “Ні корупції!”

Читайте також НЕЛОГІЧНО, АЛЕ ФАКТ: ДП БІДУЮТЬ, А ЇХ ДИРЕКТОРИ ПРОЦВІТАЮТЬ

ПОКАЗОВА НЕЕФЕКТИВНІСТЬ: ДУС ОПРИЛЮДНИЛА ФІНАНСОВІ ПОКАЗНИКИ СВОЇХ ДП

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте