У голови Держекоінспекції виявлено вартісні активи, не вказані у декларації

16 мая 2018 г., 14:08:53   1234   0

Голова Державної екологічної інспекції Андрій Заїка у декларації за 2015 рік не вказав власну земельну ділянку в м. Ялті, ділянку дружини в Київській області та 3 земельні ділянки матері в Київській та Чернігівській областях. Також не задекларував автомобілі дружини «Mazda 5» і матері «Nissan Qashqai» та дохід від продажу свого прогулянкового катера, – повідомляє офіційний сайт Національного агентства запобігання корупції.

Фото - ілюстраційне, взяте із відкритих джерел

У декларації за 2016 рік посадовець не вказав автомобіль «Peugeot 2008», придбаний його матір’ю в цьому ж році, а також дохід, отриманий нею та дружиною від продажу об’єктів нерухомого та рухомого майна: двох земельних ділянок, житлового будинку, квартири, бази відпочинку та двох автомобілів.

Як відзначають у НАЗК, в обох деклараціях Андрій Заїка не зазначив фінансові зобов’язання перед банком за кредитним договором, які виконав лише у 2017 році. Крім того, за результатами перевірки встановлено, що посадовець отримував від Нацбанку ліцензію на здійснення інвестицій за кордоном.

Загалом у кожній декларації чиновника, резюмують у НАЗК, виявлено невідображення об’єктів декларування на суму більше 4,6 млн грн. Відтак НАЗК свої висновки щодо декларацій голови Держекоінспекції направить до Національного антикорупційного бюро

Відповідальність за декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб передбачена статтею 366-1 Кримінального кодексу України – Декларування недостовірної інформації.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте