Шулявський міст ремонтуватиме фірма, пов’язана із нардепом – Схеми

03 июля 2018 г., 09:03:13   896   0

Великий тендер на ремонт Шулявського мосту розіграли під фірму з орбіти нардепа Микитася, – йдеться у розслідуванні спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу UA: Перший «Схеми».

Шулявський міст. Червень 2016 року. Фото із сайту radiosvoboda.org

Як відзначають журналісти, реконструкція розв’язки навколо Шулявського мосту, частина якого обвалилась у 2017-му, стала цього року одним з найбільших затверджених столичних проектів. Наприкінці червня з підрядником, який виконуватиме ремонтні роботи, підписали контракт. Однак, як виявили «Схеми», цей тендер розіграли непрозоро: між двома пов’язаними фірмами, які виводять на одного народного депутата – Максима Микитася. Він, наголошують журналісти, – добрий знайомий мера Києва Віталія Кличка, як фіксували «Схеми», літає з ним на одному приватному літаку.

Через рік після обвалу частини моста у Києві взялися шукати підрядника, який мав втілити проект реконструкції у життя. Вартість оцінили у 600 мільйонів гривень, але відкрито визнали, що фінальна ціна проекту може сягати півтора мільярда гривень.

Як відзначають журналісти, для вибору підрядника профільне комунальне підприємство «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» оголосило тендер, на який заявки подали чотири компанії, дві з яких відхилили і не допустили до конкурсу.

Переможцем виявилася фірма «Північно-український будівельний альянс».

«Схеми» стверджують, що віднайшли низку доказів пов`язаності нардепа Максима Микитася із фірмою-переможцем.

«По-перше, офіційним власником компанії «Північно-український будівельний альянс» є Андрій Якусевич, який, згідно з сайтом Верховної Ради, – помічник народного депутата Максима Микитася. По-друге, поштова адреса фірми збігається з фактичною адресою компанії «Укрбуд Девелопмент». Сам Микитась вказував цю фірму у своїй власності у декларації за 2017 рік.

А, по-третє, окрім формальних ознак, переможець тендеру міцно пов’язаний із забудовним бізнесом родини Микитася фінансовими зв`язками. «Схеми» проаналізували фінансову документацію фірми «Північно-український будівельний альянс» і виявили, що лише з початку 2017 року ця компанія отримала підрядів від «Укрбуд Девелопменту» та компаній дружини Микитася загалом на 1 мільярд 300 мільйонів гривень. Це – близько 60 відсотків від всіх її фінансових надходжень», – резюмують журналісти.

Власник «Північно-українського будівельного альянсу» Андрій Якусевич, стверджують «Схеми», не спростовує, що його компанія часто виступає підрядником на забудовних проектах депутата Микитася та «Укрбуду».

«Укрбуд Девелопмент» був і є нашим замовником на багатьох об’єктах. У зв’язку з цим ми отримуємо від них гроші за виконані роботи», – цитують «Схеми» позицію Андрія Якусевича. Він запевнив журналістів, що розв’язку на Шулявці реконструюватимуть своїми силами і на це вистачить власних потужностей.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте