Інспектор Укртрансбезпеки захотів 23 з половиною тисячі за реєстрацію суден

25 июля 2018 г., 15:30:19   979   0

Старший інспектор Управління Укртрансбезпеки у Запорізькій області вимагав 23 з половиною тисяч і отримав трохи менше за «вирішення» питання щодо перереєстрації одного і реєстрацію іншого судна, – стало відомо із вироку Жовтневого районного суду Запоріжжя.

Фото ілюстраційне, взяте із відкритих джерел

Як йдеться у тексті вироку, інспектор запропонував громадянину дати гроші із розрахунку – 16 000 гривень за обіцянку вплинути на прийняття рішення службовими особами Державної служби України з безпеки на транспорті щодо перереєстрації судна «Bombardier 4 Tec» та 7 500 гривень за такі ж дії відносно реєстрації судна ОКА 4».

Згодом інспектор останню суму «зменшив» до 5 тисяч.  Дві частини суми посадовець отримав 20 березня та 5 квітня – разом 21 тисячу.

Такі дії суд кваліфікував за статтею 369-2 КК України – за ознаками одержання неправомірної вигоди для себе за обіцянку здійснити вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

Обвинувачений уклав із прокурором військової прокуратури Запорізького гарнізону Південного регіону угоду про визнання винуватості, яку суд врахував при винесенні вироку.

В підсумку суд визнав обвинуваченого винним за статтею 369-2 та, як покарання, призначив штраф у 1 500 неоподаткованих мінімумів, що становить 25 з половиною тисяч гривень. Вирок уже набув законної сили.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте