Засідання щодо екс-прокурора, який за хабар хотів стати детективом НАБУ, вчергове не відбулося

25 июля 2018 г., 13:59:56   1248   0

Цього тижня, 23 липня, в Голосіївському районному суді Києва в черговий раз не відбулося призначене судове засідання за обвинуваченням прокурора Генеральної прокуратури України, який за версією слідства 17 лютого 2016 року пропонував неправомірну вигоду у розмірі 10 тисяч доларів США членам Конкурсної комісії та працівникам Національного антикорупційного бюро України за позитивне вирішення питання щодо працевлаштування на посаду керівника/заступника керівника підрозділу детективів НАБУ. Причина зриву засідання, на якому планувалось досліджувати докази – зайнятість суду, – повідомила на своїй сторінці у мережі «Фейсбук» Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Фото ілюстраційне, взяте із відкритих джерел

У САП зазначають, що це вже третє судове засідання (із чотирьох призначених), яке не відбулося цього року: попередньо призначене засідання 24 травня 2018 не відбулось через зайнятість суддів, останнє судове засідання проведено 27 березня 2018 року, а до цього призначене засідання 5 лютого 2018 року не відбулося знову із-за зайнятості суддів.

До цього судове засідання було призначено та проведено ще в минулому році - 8 грудня 2017 року, на якому лише розглянуто клопотання захисту щодо зміни заходів забезпечення кримінального провадження.

Отож можна зазначити, що за 8 місяців судового розгляду відбулося лише 2 засідання по суті в цьому провадженні.

У САП нагадують, що обвинувальний акт щодо прокурора Генеральної прокуратури України було направлено до Голосіївського районного суду міста Києва для розгляду по суті 25 березня 2016 року за частиною 4 статті 369 КК України (пропозиція службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище, надати їй неправомірну вигоду за вчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує таку вигоду, дій з використанням наданої їй влади чи службового становища).

Обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте