Суд поновив на посаді прокурора, якого підозрюють у хабарі на 150 тисяч доларів

02 августа 2018 г., 08:49:25   1324   0

Суд поновив на посаді колишнього заступника прокурора Подільського району Києва Олексія Білого, якого підозрюють в отриманні 150 тисяч доларів хабаря, – інформує «Українська правда» із посиланням на рішення Київського апеляційного адміністративного суду.

Фото - ілюстраційне, взяте із відкритих джерел

«Поновити Білого Олексія Володимировича, на посаді прокурора Київської місцевої прокуратури № 7», – цитує УП постанову суду.

Суд погодився визнати протиправним та скасувати наказ про звільнення Білого та позбавлення його чину «радник юстиції».

Також колегія ухвалила виплатити екс-прокурору заробіток за два з половиною роки «вимушеного прогулу» – 467 893 гривень без урахування податків.

Заробіток за один місяць Білому мають виплатити негайно, як і поновити на посаді.

Як відзначає УП, колишній прокурор вже намагався оскаржувати своє звільнення в суді – у квітні цього року його позов розглядав Окружний адміністративний суду Києва. Тоді судді відмовили йому в усіх його проханнях, зазначивши, що Білого правомірно звільнили за порушення присяги.

В свою чергу, колегія апеляційного суду вирішила, що службове розслідування, на підставі якого посадовця звільнили, було «формальним і поверхневим».

В ході нього, на думку суддів, досліджувались виключно матеріали кримінального провадження за підозрою Білого, але не обставини, які б свідчили про вчинення ним саме дисциплінарного проступку.

УП нагадує, що у листопаді 2015 року правоохоронці затримали екс-прокурора Подільського району Києва Сергія Нечипоренка та чинного на той момент заступника прокурора цього району Олексія Білого.

На них відкрили справу за хабар у 150 тисяч доларів за закриття кримінального провадження.

Пізніше суд призначив їм арешт з альтернативою застави у 3,45 мільйона гривень.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте