СБУшника з Луганщини виправдали від хабаря прокуророві

02 августа 2018 г., 13:31:17   768   0

Суд виправдав начальника слідчого відділу управління Служби безпеки України в Луганській області Віталія Жалдака від звинувачень в отриманні хабаря, – інформує  «Судовий репортер» із посиланням на вирок Артемівського міськрайонного суду Донецької області від 27 липня.

Фото ілюстраційне, взяте із відкритих джерел

Як розповідає «Судовий репортер», посилаючись на деталі матеріалів справи, начальник слідчого відділу СБУ начебто запропонував неправомірну вигоду керівнику військової прокуратури Луганського гарнізону майору юстиції за прийняття вигідних йому  рішень у кримінальних провадженнях слідчого відділу УСБ України в Луганській області, процесуальне керівництво у яких здійснюється військовою прокуратурою Луганського гарнізону.

 

23 березня 2016 року приблизно о 7 ранку група осіб біля контрольно-пропускного пункту  «Лисичанськ», намагались перемістити продукти харчування, меблеву фурнітуру, комп’ютерну техніку, синтетичні кабелі, електроінструменти та інше обладнання для надання послуг з Інтернет провайдингу на тимчасово непідконтрольну території у м. Луганськ. Злочин не було закінчено і викрито працівниками СБУ.

31 березня 2016 року близько 11.00 слідчий Жалдак прибув у службовий кабінет № 1 військового прокурора Луганського гарнізону для обговорення стану розслідування. Співробітник СБУ повідомив, що планує закінчити розслідування і скерувати до суду два обвинувальні акти з угодами про визнання винуватості і узгодженими покараннями у вигляді штрафу. Водночас слідчий начебто запропонував прокурору 50 тис. грн. хабаря, власноручного написавши на аркуші паперу суми «50 000», за те, що не змінюватиме групу прокурорів, не буде непритягувати до кримінальної відповідальності і не повідомлятиме про підозру ще одному фігуранту у порушенні порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію.

Як стверджує прокурор, від пропозиції хабаря він відмовився, але слідчий йому сказав ще раз подумати. Після цього він поінформував про інцидент своє керівництво і було внесено дані до ЄРДР.

1 квітня 2016 слідчий начебто приніс прокуророві 50 тис. грн і був затриманий.

25 листопада 2016 року третього фігуранта, за якого начебто домовлявся Жалдак, таки вирішено притягнути до кримінальної відповідальності. Але на той час вже не було відоме його місцезнаходження і його оголосили в розшук.

Обвинувачений вину не визнав. Говорив, що приніс пакет, який йому дала невідома особа, казав, що в пакеті мали бути документи, а не хабар.

Суд зазначив, що обвинувачення не надало жодного доказу, що гроші були саме за неповідомлення про підозру конкретному громадянину. Відтак суд розцінив ці дані як припущення слідства і сторони обвинувачення, що не дозволяють встановити наявність чи відсутність фактів, що підлягають доказування і  не можуть бути покладені в основу обвинувального вироку.

Відтак слідчого виправдали за недоведеністю вчинення злочину.

Суд ухвалив повернути 50 тисяч гривень тому, хто доведе, що є їх власником. На вирок може бути подана апеляція.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте