Земельник вимагав за документи 14 з половиною тисяч доларів. Розкаявся, суд призначив лише штраф

06 августа 2018 г., 09:28:41   1442   0

У Кропивницькому начальник відділу землевпорядного проектування №4 ДП «Кіровоградський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» вимагав 14 з половиною тисяч доларів. За ці гроші обіцяв громадянину вирішити усі проблеми, пов’язані із документацією на 63 гектари землі для фермерського господарства. В результаті суд визнав обвинуваченого винним у злочині за корупційною статтею, а в якості покарання призначив не тюремний термін, а штраф на 17 тисяч гривень, – дізнався «Ні корупції!» із вироку Кіровського районного суду, який 24 липня набув законної сили.

Фото - ілюстраційне, взяте із відкритих джерел

Як відомо зі матеріалів справи, у 2016 році громадянин, житель області, звернувся до Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області, аби отримати в оренду ділянку для ведення фермерського господарства – 63 гектари на території Знам’янського району. При цьому у замовника при проведені державної експертизи проекту землеустрою були виявлені недоліки у документації.

Начальник відділу землевпорядного проектування погодився посприяти замовнику документів у виправленні цих недоліків. Це стало можливим і тому, йдеться у матеріалах судової справи, що в.о. начальника Держгеокадастру в області доводився обвинуваченому кумом.

Відтак земельний чиновник «попросив» від чоловіка, що хотів землю в оренду, 15 000 доларів США за вплив на відповідних службових осіб Геокадастру, у тому числі і на його керівника – свого кума. Згодом начальник відділу «зробив знижку» суми – до 14 500 американських доларів.

Як задокументовано оперативниками СБУ, 24 травня 2016 року приблизно о 14.55 начальник відділу землевпорядного проектування у своєму службовому кабінеті одержав від громадянина 3 500 доларів США як першу частину суми. 15 червня у тому ж кабінеті землевпорядний чиновник взяв від громадянина ще 11 тисяч доларів. Того ж дня чоловік був затриманий працівниками У СБУ в Кіровоградській області у своєму службовому кабінеті.

«Таким чином, ОСОБА_1 (обвинувачений – Авт.) вчинив зловживання впливом, тобто прийняття пропозиції, обіцянки та одержання неправомірної вигоди для себе та третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, а також пропозиція чи обіцянка здійснити вплив за надання такої вигоди, тобто кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 369-2 КК України» – резюмується у тексті вироку. За трактуванням суду обвинувачений вчинив злочин, віднесений до категорії середньої тяжкості.

Підозрюваний чиновник Держгеокадастру у процесі судового засідання свою вину визнав повністю,  підтвердив факт вчинення своїх незаконних дій та щиро розкаявся.

В підсумку суддя Руслан Бурко врахував каяття, а також те, що обвинувачений був несудимим, має на утриманні малолітнього сина, а також «позитивно характеризується».

«Суд вважає за необхідне призначити ОСОБА_1 покарання у виді штрафу. Таке покарання за глибоким переконанням суду буде необхідним та достатнім для виправлення і перевиховання обвинуваченого, відповідатиме цілям покарання», – дійшов висновку суддя Бурко.

В підсумку обвинуваченого визнано винним у вчинені злочину за статтею 369-2 Кримінального кодексу (зловживання впливом) та призначив штраф на 1 000 неоподатковуваних мінімумів, що складає 17 000 гривень. Також із засудженого стягнуто на користь держави 3 961 гривень за проведення судових експертиз.

Схоже, такий вирок задовольнив усі сторони, оскільки апеляції на рішення судді Бурка від 22 червня не подано. Відтак за місяць, а точніше – 24 липня, вирок набув законної сили.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте