У справі Насірова дійшли до 260 сторінки обвинувального акту і не задовольнили відвід суддів

17 августа 2018 г., 08:43:55   907   0

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури дочитав обвинувальний акт у справі екс-голови ДФС Романа Насірова до 260 сторінки. Про це повідомляє «Судовий репортер».

Цього тижня, 15 серпня, читання обвинувального акту в Шевченківському суді Києва тривало близько півгодини. Прокурор встиг зачитати 15 сторінок.

Зала суду Насірова. Фото з сайту «Судовий репортер»

Решта 1,5 години, – інформує видання «Судовий репортер», – суд розглядав заяву обвинувачених про відвід суддів. Відвід усій колегії заявили Насіров та керівник Департаменту погашення боргу ДФС Володимир Новіков.

Насіров сказав, що припускає упередженість суддів і тиск на них. Зокрема, він та його адвокати вважають, що суд понад півроку незаконно продовжує йому запобіжний захід в частині обов’язків. На їх думку, суд не може автоматично продовжувати запобіжний захід, обраний на стадії досудового розслідування, і прокурор мав звертатися про застосування такого після передачі справи до суду.

Захисник Любомир Дроздовський заявив, що суд не включає до описової частини рішень про запобіжні заходи аргументи захисту. При цьому прокурор САП Симків зауважив, що повний текст останньої ухвали від 13 серпня ще не проголошувався і сторонам не надавався.

Адвокат Костянтин Дорошенко нагадав, що 13 серпня суд вирішував продовження строку запобіжного заходу після закінчення робочого дня (офіційно у понеділок Шевченківський суд працює до 17.00). Як відомо, у цей день засідання перервалося у зв’язку з повідомленням про замінування суду.

Прокурори САП щодо відводу заперечували, називаючи його надуманим і необґрунтованим. Прокурор Андрій Перов повідомив, що на початку судового розгляду було подано клопотання про продовження строку запобіжного заходу і обов’язків.

Суд заявлений відвід не задовольнив.

Прокурори продовжать зачитувати обвинувальний акт 20 серпня.

За понад півроку у суді зачитано 260 із 774 сторінок обвинувального акту.

«Судовий репортер» нагадує, що Шевченківський суд Києва розглядає справу по суті  з 27 листопада 2017 року. Екс-керівника ДФС Романа Насірова і начальника Департаменту погашення боргу ДФС Володимира Новікова обвинувачують у зловживанні владою і службовому підробленні при наданні компаніям нардепа Олександра Онищенка розстрочок податкового боргу та зобов’язань на 2 млрд грн.

Справу Насірова слухає колегія суддів Шевченківського суду Києва у складі Володимира Бугіля, Лідії Щебуняєвої і Оксани Хардіної. Суддя Андрій Трубніков – запасний.

31 січня 2018 року Кабінет міністрів звільнив Насірова з посади голови Державної фіскальної служби. Тепер він оскаржує це рішення в суді.

На час розгляду справи Насіров зобов’язаний носити електронний браслет, здати закордонні паспорти, не може без дозволу виїздити за межі Київської області, має з’являтися до суду. Ці обов’язки були застосовані після того, як його родина внесла 100 млн грн застави.

У травні 2018-го суд зобов’язав Державну міграційну службу м.Києва повернути екс-голові ДФС Роману Насірову внутрішній паспорт громадянина України і скасував арешт годинників дружини Насірова.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте