НАЗК видало припис міністру культури та меру Житомира

17 августа 2018 г., 10:18:21   1240   0

Національне агентство з питань запобігання корупції винесло приписи Міністру культури України Євгену Нищуку стосовно Генерального директора музею «Національний музей історії України у Другій світовій війні. Меморіальний комплекс» Івана Ковальчука, а також Житомирському міському голові Сергію Сухомлину та виконуючому обов’язки головного лікаря Комунального підприємства «Токмацька багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» Токмацької міської ради Віталію Пасєвіну стосовно їх підлеглих, – йдеться на сайті Нацагентства.

Фото ілюстраційне, взяте із відкритих джерел

Як деталізують у НАЗК, припис, внесений Євгену Нищуку стосується того, що Міністерство культури не вжило заходи відносно Генерального директора музею Івана Ковальчука щодо врегулювання потенційного конфлікту інтересів у його службовій діяльності, зумовленого спільною роботою зі своєю дружиною. Встановлено, що дружина Івана Ковальчука обіймає керівні посади з 1995 року та до сьогодні перебуває в прямому підпорядкуванні у свого чоловіка – Генерального директора музею.

Припис, який було внесено Житомирському міському голові стосується начальника комунального підприємства «Інспекція з благоустрою м. Житомира» Юрія Юзвинського, який не передав в управління у 30-денний строк з моменту призначення його на посаду належні йому корпоративні права ТОВ «Інструмент-Полісся», чим порушив вимоги частини першої статті 36 ЗУ «Про запобігання корупції».

Виконуючому обов’язки головного лікаря Комунального підприємства «Токмацька багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» Токмацької міської ради внесено припис стосовно його підлеглого Володимира Тарасенка, заступника головного лікаря з медичного обслуговування населення цього підприємства. За результатами перевірки встановлено: під час виконання обов’язків головного лікаря Володимир Тарасенко надав інформацію про стан здоров’я пацієнта у відповідь на запит адвоката. Цим, за версією НАЗК, він порушив законодавство, зокрема, вимоги статті 43 ЗУ «Про запобігання корупції» щодо нерозголошення інформації.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте