Підозрювана в отриманні 800 доларів чиновниця повернулася на роботу

20 августа 2018 г., 07:03:46   1431   0

Підозрювана в отриманні 800 доларів начальниця управління майном міста Департаменту міського господарства Ужгорода Тетяна Полтавцева повернулася на роботу, – інформує видання «Mukachevo.net» з посиланням на депутата Ужгородської міськради Віктора Щадея.

У залі суду підозрюваної чиновниці. Фото з сайту Мукачево.net

Як інформує видання із посиланням на прес-службу прокуратури Закарпаття, ще 30  липня прокурор подав клопотання про відсторонення її від роботи, і суд відсторонив її до 14 серпня. Вже 3 серпня прокуратура скерувала провадження до суду для розгляду справи.

Як пояснюють у прокуратурі, одразу після цього суд повинен призначити дату підготовчого судового засідання у термін 5 днів. Але станом на 17 серпня воно ще не призначене. Саме у цей період, поки не призначена дата, прокуратура не може знову подати клопотання про відсторонення Полтавцевої. Через це і вийшло, що вона з`явилась на роботі.

Водночас в Ужгородському міськрайонному суді на сторінці у «Фейсбук» виклали свою версію обставин. Тут наголосили, що судове засідання було призначено на 13 липня, і навели скрін анонсу. А от клопотання про відсторонення не надходило, оскільки у процесі досудового розслідування була змінена стаття, за якою інкримінують злочин. «Гучні гасла «затримано хабарницю» більше не лунають від прокуратури, оскільки в ході досудового розслідування правоохоронці не змогли знайти докази на підтвердження причетності чиновниці до Отримання неправомірної вигоди (хабар), а тому перекваліфікували дії останньої на Шахрайство. Покарання за цей злочин, передбачає сплату штрафу, або здійснення громадських чи призначення виправних робіт.

Більш того, клопотання про усунення обвинуваченої з посади не надходило від прокуратури не тому, що «суд не призначив судове засідання», а з огляду на те, що Шахрайство як злочин невеликої тяжкості, не передбачає застосування такого заходу як відсторонення особи від виконання посадових обов`язків. На відміну від інкримінованого їй раніше корупційного злочину – «Отримання неправомірної вигоди», де санкція статті 368 Кримінального кодексу України встановлює позбавлення волі від 5 до 10 років з позбавленням посади та конфіскацією майна винуватця», – йдеться у заяві Ужгородського міськрайонного суду на сторінці у ФБ.

Як уже детально інформував «Ні корупції!», у червні правоохоронці задокументували, як службовець вимагала та отримала першу частину неправомірної вигоди в сумі 800 доларів США за укладення договору оренди комунального приміщення площею 32 кв м.

Суд призначив чиновниці на час слідства домашній арешт, на що у прокуратурі обіцяли подати апеляцію. Очевидно, що термін домашнього арешту також уже сплив.

На початку серпня стало відомо, що прокурори інкримінують чиновниці уже не «корупційну» статтю 368 ККУ (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

До суду правоохоронці скерували обвинувальний акт за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 15 та частиною 1 статті 90 КК України (закінчений замах на заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою).

 

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте