Екс-голову села, що працював поза «ProZorro», суд покарав штрафом

20 августа 2018 г., 15:14:23   1370   0

Суд визнав винним екс-голову Староводолазьської селищної ради (Харківська обл.) Віктора Гапченка у службовій недбалості, яка призвела до втрати бюджетних коштів на суму 115 тисяч гривень.

Фото ілюстраційне, взяте із відкритих джерел

Про це інформують «Наші гроші» із посиланням на «Харківський антикорупційний центр», який вказує на першоджерело – вирок Нововодолажського районного суду від 2 серпня.

На виборах 2015 році Гапченко обрався сільським головою Староводолазької сільської ради, від імені якої в квітні 2017-го уклав угоду з ФОП Деревянко щодо поточного ремонту освітлення на суму 151 тисяч гривень. Даної угоди немає у системі «ProZorro».

За даними суду, реальна вартість виконаних будівельних робіт з поточного ремонту вуличного освітлення склала лише 36 тис грн. Що майже на 116 тис грн. менше, ніж було вказано в актах виконаних робіт, які не перевіряючи підписав Гапченко.

Свою провину селищний голова визнав й уклав угоду з прокуратурою.

Сторонами узгоджено, що при затвердженні угоди обвинуваченому буде призначене покарання у вигляді штрафу в розмірі 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 4 250 гривень, з позбавленням права обіймати посади, які пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на рік.

Крім того, з Гапченка на користь держави стягнули 28 600 грн. процесуальних витрат.

Автори повідомлення відзначають, що Гапченко регулярно ігнорував закон та не публікував дані про закупівлі у системі «ProZorro».

Зараз Стара Водолага входить до Нововодолажської ОТГ. В 2018 році Гапченко подавав електронну декларацію, як в.о. старости Старої Водолаги.

«Наші гроші» відзначають, що Віктор Гапченко беззмінно обирався головою Староводолазької сільської ради з 2002 року.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте