Директора турфірми, представницю ДМС та посередника затримано – виготовили незаконні документи за винагороду

21 августа 2018 г., 07:29:08   1136   0

У Києві затримано посадовця Державної міграційної служби та директора турфірми, які за 260 тисяч гривень виготовили підроблені документи для незаконного переправлення однієї особи через державний кордон, – інформується на сайті Генпрокуратури.

Фото ілюстраційне, взяте із відкритих джерел

У ході спільної спецоперації столичної прокуратури, Головного управління Служби безпеки України у Києві та області та Управління СБУ у Львівській області затримано посадову особу Солом’янського ДМС у м. Києві, співвласницю туристичної фірми, а також посередника, які організували схему незаконного переправлення особи через державний кордон України з використанням підроблених документів.

У ході слідства задокументовано одержання директором туристичної фірми 4 300 євро за виготовлення на замовлення особи паспорту громадянина Чехії для виїзду за кордон, чеської ID-картки та чеського посвідчення водія.

Надалі керівниця турфірми, за версією слідства, за 18 тисяч доларів США погодилася організувати виготовлення цій же особі підробленого пакету документів – паспорту громадянина України, довідки про присвоєння ідентифікаційного номеру посвідчення водія, паспорту громадянина України для виїзду за кордон, за що отримала аванс у розмірі 260 тисяч гривень.

В свою чергу, твердить слідство, посадова особа Солом’янського ДМС у м. Києві, яка теж входила у злочинну групу, за грошову винагороду погодилась виготовити замовнику підроблений паспорт громадянина України, і на підставі вказаного підробленого документу прийняла його анкету для виготовлення паспорту громадянина України для виїзду за кордон.

16 серпня після передачі особі паспорту громадянина України для виїзду за кордон посадову особу ДМС та її спільників затримано.

Як інформують у прокуратурі, на даний час учасникам схеми готується повідомлення про підозру за частиною 3 статті 332 КК України (організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України).

Зазначимо,  дана стаття не належить до так званих корупційних. Втім, нагадують у прокуратурі, також клопотання про обрання запобіжного заходу. Санкція статті передбачає покарання на строк до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте