У САП затягують із поновленням «справи рюкзаків» для МВС – активісти

21 августа 2018 г., 08:08:14   1587   0

Антикорупційний прокурор Назар Холодницький та його заступники незаконно затягують розгляд скарги НАБУ на рішення прокурора САП Кричуна, який закрив «справу рюкзаків» щодо сина та заступника міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Про це стверджують у Центрі протидії корупції.

Фото ілюстраційне, взяте із відкритих джерел

За їх інформацією, 13 липня НАБУ надіслало скаргу до керівника САП Назара Холодницького, щодо закриття кримінального провадження у так званій «справі рюкзаків».

Детективи вимагають скасувати постанову про закриття провадження щодо сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова та заступника міністра Сергія Чеботаря.

Як відомо, слідство інкримінує розкрадання 14,5 мільйонів гривень при закупівлі рюкзаків для потреб Нацгвардії.

У ЦПК твердять, що згідно з вимогами частини 1 статті 313 КПК України, керівник САП або його заступник мали розглянути скаргу та ухвалити рішення впродовж трьох днів з моменту її отримання. Тобто, наголошують у ЦПК, прокурор Холодницький мав розглянути скаргу ще до того, як пішов у тривалу відпустку.

Проте станом на 15 серпня, констатують у ЦПК, відповіді не було ані від Назара Холодницького, ані від першого заступника Максима Грищука, який виконує його обов’язки на час відпустки.

Аналогічну скаргу НАБУ надіслало й генпрокурору Луценку, проте він взагалі відмовив розглядати її по суті. Про це стало відомо із відповіді НАБУ, яку отримали юристи ЦПК.

«Вищий за посадою прокурор, у цьому випадку Назар Холодницький або його заступник, може скасувати постанову та поновити розслідування справи. Очевидно, що розгляд скарги НАБУ свідомо затягується, щоб дочекатися поки справа перейде до суду стосовно третього фігурната і тоді вже притягнути до відповідальності Авакова та Чеботаря буде неможливо», – коментує  ситуацію юрист Центру протидії корупції Андрій Савін.

У ЦПК нагадують, що у липні 2018 прокурор САП Кричун закрив провадження у так званій «справі рюкзаків» щодо двох фігурантів – сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова й екс-заступника міністра Сергія Чеботаря через начебто відсутність «прямих достатніх доказів». Натомість підозрюваним залишився третій фігурант – Володимир Литвин.

Також у ЦПК повідомляють, що самі подали скаргу до Солом’янського суду на рішення прокурора САП Василя Кричуна закрити кримінальне провадження у «справі рюкзаків».

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте