НАЗК говорить про кримінал екс-керівнику лікарні МВС, який не подав декларації

21 августа 2018 г., 15:19:21   1462   0

Національне агентство з питань запобігання корупції надіслало до Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області висновок щодо неподання декларацій та направило до суду 6 протоколів про адміністративні правопорушення за несвоєчасне подання декларацій та неподання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, – ідеться на сайті відомства.

Фото ілюстраційне, взяте із відкритих джерел

У НАЗК з’ясували, що колишній керівник закладу охорони здоров’я, підпорядкованого Міністерству внутрішніх справ України, не подав щорічну декларацію за 2016 рік, декларацію перед звільненням, а також декларацію після звільнення за 2017 рік. Національне агентство, своєю чергою, повідомляло суб’єкта декларування про факт неподання декларацій, проте відповідні декларації подані не були.

У Нацагенстві нагадують, що за умисне неподання декларації передбачена кримінальна відповідальність за статтею 366-1 Кримінального кодексу України (декларування недостовірної інформації). У разі виявлення ознак такого правопорушення Національне агентство затверджує обґрунтований висновок та  направляє його до спеціально уповноваженого суб’єкта у сфері протидії корупції.

Крім того, за результатами перевірок складено та направлено до суду 6 протоколів за частинами першою та другою статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Так, колишній посадовець МВС несвоєчасно подав щорічну декларацію за 2016 рік, декларації перед звільненням та після звільнення за 2017 рік, колишній керівник державної установи, підпорядкованої МВС, із запізненням подав декларацію після звільнення, а посадова особа Управління Укртрансбезпеки в Одеській області – щорічну декларацію за 2015 рік.

Ще один посадовець, який працював у Міністерстві внутрішніх справ, не подав повідомлення про суттєві зміни у майновому стані після отримання доходу на суму, що перевищує 50 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте