У Бердянській міськраді зафіксовано подвійний конфлікт інтересів

23 августа 2018 г., 12:43:29   1270   0

Деякі депутати Бердянської міської ради відстоюють інтереси приватних підприємств, представниками яких вони є! Саме такий висновок можна зробити, якщо уважно вивчити протокол поіменного голосування по питанню №26, яке розглядалось на сесії 15 березня поточного року. За результатами цього рішення товариству з обмеженою відповідальністю “Транском” було надано згоду на передачу в суборенду земельної ділянки площею 6,3775 га приватному акціонерному товариству “Бердянські жниварки” строком до 1 січня 2021 року.

Мова йде про народних обранців від партії "Наш Край" Ігоря Варваніна і Андрія Кіосова, які не тільки не усунулись від участі у голосуванні, як того вимагає чинне законодавство, а ще й серед інших колег віддали свої голоси "ЗА" прийняття даного рішення.

Справа, в тому що цих депутатів об’єднує приналежність не тільки до однієї політичної сили, а і до одного підприємства, а саме до вищевказаного ПрАТ "Бердянські жниварки", яке власне і стало вигодонабувачем за цим документом.

Так, згідно інформації, яка ще зовсім недавно була розміщена на сайті міськради, І. Варванін займає посаду начальника енергоремонтної ділянки,

а А. Кіосов є заступником голови правління цього акціонерного товариства.

Наразі з невідомих причин дані про працевлаштування всіх народних обранців з сайту видалені. Однак, декларації про майнові доходи обох депутатів свідчать про те, що вони дійсно працюють саме там і в 2017 році отримали доходи в сумах 50425 і 67154 гривень відповідно.

Особливої пікантності цій ситуації додає той факт, що і ТОВ “Транском”, і  ПрАТ “Бердянські жниварки” оформлені на Юрія та Руслана Пономарьових - родичів бердянського депутата Верховної Ради Олександра Пономарьова, а також на його помічника Ігоря Добичу. Доречі, ці ж особи є бенефіціарами і ПрАТ "Бердянський райагропромпостач", яке теж входить до переліку засновників ТОВ “Транском” і було останнім місце роботи О. Пономарьова до отримання ним мандату, що підтверджується інформацією аналітичного ресурсу «YouControl».

Цікаво, що голова постійної комісії Бердянської міської ради з питань земельних відносин Володимир Безверхий, на якого згідно четвертого пункту рішення №26 від 15 березня 2018 року покладено контроль за його виконанням, є працівником саме ПрАТ "Бердянський райагропромпостач".

Враховуючи ці обставини, можна не сумніватись, що це прийняте Бердянською міською радою рішення в життя буде втілене обов’язково. Хай і ціною порушення Закону України №1700 "Про запобігання корупції", положення якого категорично забороняють застосовувати інші способи врегулювання конфлікту інтересів, крім усунення від участі у роботі відповідного колегіального органу. Чи закон писаний не для всіх?

Олександр Пилипенко

Даний блог створено вказаним тут автором у рамках проекту «Блогери України проти корупції», за підтримки фонду Black Sea Trust. ГО «ІМІ» та Black Sea Trust можуть не погоджуватися з думкою автора блогу.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте