Ректор університету отримав 28 протоколів від НАЗК за премії для брата

23 августа 2018 г., 12:39:48   1301   0

У Національному агентстві з питань запобігання корупції прийняли рішення направити до суду 28 протоколів про адміністративні правопорушення стосовно ректора Державного університету телекомунікацій Володимира Толубка, – відомо із сайту НАЗК.

Фото ілюстраційне, взяте із відкритих джерел

Протоколи складено у зв’язку з недотриманням вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів при встановленні премій.

За версією НАЗК, ректор університету, не повідомивши про наявність у нього реального конфлікту інтересів Міністерство освіти і науки як орган, до сфери управління якого належить університет, видавав накази щодо матеріального заохочення працівників університету.

У тому числі, інформують у НАЗК, керівник вишу неодноразово протягом 2016-2018 років преміював і свого двоюрідного брата, який працює на посаді заступника директора Навчально-наукового інституту заочного та дистанційного навчання цього університету.

Також стосовно вказаних порушень у діяльності ректора внесено припис Міністру освіти і науки Лілії Гриневич.

Відповідальність за неповідомлення особою у встановлених законом випадках та порядку про наявність у неї реального конфлікту інтересів та вчинення дій чи прийняття рішень в умовах такого конфлікту інтересів, нагадують у НАЗК, передбачена частинами 1 та 2 статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

У випадку, якщо суд встановить «корупційне» адмінправопорушення, ректор сплатить штраф.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте