Суд зобов’язав НАБУ розпочати розслідування щодо нардепа Геращенка

29 августа 2018 г., 09:44:00   1218   0

Солом’янський райсуд Києва зобов’язав Національне антикорупційне бюро розпочати розслідування стосовно джерел збагачення народного депутата Антона Геращенка. Це рішення суд виніс після звернення юристів «Тисни» (Bihus.Info) за матеріалами журналістів програми «Наші гроші з Денисом Бігусом», – інформує Bihus.Info.

Нардеп Антон Геращенко. Фото з відкритих джерел

В ухвалі йдеться про ймовірне вчинення народним депутатом Антоном Геращенком кримінального правопорушення, передбаченого статтею 368-2 Кримінального кодексу України (незаконне збагачення).

Як нагадують у Bihus.Info, журналісти з’ясували, що Антон Геращенко орендує квартиру в Києві площею 200 квадратів за гроші свого тестя Олексія Шамбура.

Сюжет із розслідуванням можна переглянути ТУТ.

Як з’ясували журналісти проекту «Наші гроші» з Денисом Бігусом», 62-річний тесть до 2016-го року не отримував доходу, а після 2016-го отримав близько 270-ти тисяч гривень за підприємницьку діяльність і не міг сплачувати близько 3-х тисяч доларів щомісяця за оренду житла. Сам Антон Геращенко орендувати квартиру не міг – в декларації його дохід більше 100 тисяч гривень на рік.

З цією інформацією юристи проекту «Тисни» звернулись до НАБУ, однак у бюро спочатку відмовилися розслідувати кейс нардепа через «брак фактичних обставин». Згодом юристи звернулись до суду, який і зобов’язав НАБУ відкрити провадження.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
01 июня 2024 г.
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте