ЦПК зупинив тендер на 42 мільйони, які хотіли віддати на вже оплачений ремонт дороги

29 августа 2018 г., 10:38:49   1207   0

Центр протидії корупції добився скасування на тендеру на понад 42 мільйони гривень, які хотіли витратити на вже оплачений ремонт доріг на Тернопільщині, – інформує організація на своєму сайті.

Фото ілюстраційне, взяте із відкритих джерел

У червні цього року Управління капітального будівництва Тернопільської ОДА оголосило тендер на ремонт доріг в області очікуваною вартістю 42 744 800 грн. Однак, як встановили журналісти, ремонт цих доріг був закладений у підписаних раніше договорах.

Юристи ЦПК з’ясували, що Служба автомобільних доріг у Тернопільській області у період від 30 травня 2018 року до 9 липня 2018 року уклала із ТОВ «БМБуд» 178 угод на 27 023 364 грн. Про це свідчать звіти про укладені договори, що є на «ProZorro».

Як відзначають у ЦПК, із цих 178 угод — 119 повністю співпадають із відрізками доріг, поточний ремонт яких заклали у новий тендер.

«Очевидно, що такі обставини вказують на необґрунтоване та нераціональне використання бюджетних коштів. Адже зрозуміло, що двічі одну й ту ж дорогу ніхто ремонтувати не буде», – коментує юрист ЦПК Олександр Литвин.

Юристи ЦПК зверталися з цього приводу до Держаудитслужби, у якій повідомили, що не уповноважені здійснювати перевірку закупівель, однак направили Тернопільській ОДА рекомендаційного листа із проханням усунути виявлені порушення. Також ДАС направила інформацію про цей тендер в поліцію. Після цього із «ProZorro» стало відомо, що тендер був скасований через «неможливість усунути порушення».

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте