Держвиконавця визнали винним за корупційною статтею і покарали штрафом

29 августа 2018 г., 16:35:56   1244   0

Державного виконавця Кіцманського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області у суді визнано винним одразу за 10 статтями Кримінального кодексу (у різних частинах), – стало відомо «Ні корупції!» із вироку Шевченківського районного суду Чернівців від 26 червня.

Фото ілюстраційне, взяте із відкритих джерел

Виконавцю, зокрема, інкримінували шахрайство, а також вину за двома частинами «корупційної» статті 369-2 ККУ – зловживання впливом.

Як йдеться у матеріалах справи, держвиконавець познайомився із чоловіком, який теж бажав працевлаштуватися у державну виконавчу службу. На це обвинувачений повідомив, що треба пройти іспит на підтвердження знання державної мови. І він це питання може вирішити за 500 доларів США. Як з’ясувало слідство, насправді виконавець не передавав гроші іспитовій комісії, тому його дії і кваліфіковані як шахрайство.

Також виконавець обіцяв тому ж чоловіку, який хотів працевлаштуватися, вирішити це питання за 1 700 доларів. При цьому, відомо із матеріалів слідства, виконавець прохав свого керівника про працевлаштування, втім грошей із суми 1 700 доларів йому не передавав.

В підсумку обвинувачений уклав із прокурором угоду про визнання  вини.

Відтак суддя Олег Семенко визнав обвинуваченого винним та призначив покарання у вигляді штрафу на 1 500 неоподаткованих мінімумів, що, як відомо, становить 25 з половиною тисяч гривень.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте